Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Predstavnik Crnogorske nacionalne manjine u Albaniji na Kongresu Evropske federacije manjina

Ćulafić je po prvi put imao pravo glasa u najvećoj i najstarijoj organizaciji manjina u Evropi

Predstavnik Crnogorske nacionalne manjine u Albaniji Marinko Ćulafić učestvovao je na Kongresu Evropske federacije manjina koji je od 7. do 10. septembra održan u gradu Pečuju, u Mađarskoj. Ćulafić je po prvi put imao pravo glasa u najvećoj i najstarijoj organizaciji manjina u Evropi.

Ćulafić je u svom govoru opisao trenutnu situaciju u kojoj se nalazi crnogorska manjina i zatražio od skupštine Kongresa da što prije pripremi posebnu strategiju za manje manjine koje se suočavaju sa poteškoćama i iz istorijskih razloga su spremne na asimilaciju.

Drugog dana kongresa, zajedno sa kolegama iz Radne grupe slovenskih manjina, predsjednik crnogorske manjine u Albaniji posjetio je osmogodišnju školu “Miroslav Krleža” hrvatske manjine u Mađarskoj, a na posljednjem dana prisustvovali zajedničkom koncertu romske, njemačke i rumunske manjine koje žive u toj zemlji.

Čulafić je na svojoj Fejsbuk stranici istakao značaj članstva u Evropskoj federaciji manjina (FUEN), ne samo da traži podršku već i da stekne što više iskustva koje će poslužiti za oporavak Crnogorske manjine u Skadru i svim gradovima Albanije u kojima žive.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve