Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Ćulafić prisustvovao svečanom prijemu povodom 79. godišnjice oslobođenja Bara od nacifašističkih osvajača

Predstavnik Crnogorske manjine u Republici Albaniji

Predstavnik Crnogorske manjine u Republici Albaniji Marinko Ćulafić, na poziv gradonačelnika grada Bara Dušana Raičevića, učestvovao je danas na svečanom prijemu i svečanim aktivnostima povodom 79. godišnjice oslobođenja Bara od nacifašističkih osvajača.

Ćulafić je juče posjetio i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava u Podgorici, gdje se sastao sa generalnom direktoricom ove institucije Ljudmilom Popović.

Ljudmila Popović i Marinko Ćulafić
Ljudmila Popović i Marinko Ćulafić

“Razgovor je uglavnom bio usmjeren na razmjenu iskustava u oblasti manjina i ljudskih prava i mogućnosti saradnje u budućnosti. Na kraju razgovora, Ćulafić se zahvalio gđi Popović na toplom i konstruktivnom gostoprimstvu i razgovoru i saglasili se da će uskoro biti održan zvanični sastanak dva čelnika dvije institucije, ministra za ljudska prava i manjine u Crnoj Gori g. Fatmir Đeka i predsjednica Odbora za Nacionalne Manjine u Albaniji, Konstantina Beziani“, navodi se u saopštenju.

On je istakao i činjenicu da je Crna Gora primjer za sve zemlje Zapadnog Balkana na putu integracija ka EU i poštovanju ljudskih i manjinskih prava.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve