Ponedjeljak, 15 Jula, 2024
Rubrika:

Sastanak Ćulafića sa predstavnicima crnogorske manjine u Skadru

Ćulafić je u svom govoru istakao značaj bliske saradnje do stvaranja uslova za otvaranje odjeljenja za učenje crnogorskog jezika nakon 90 godina od zatvaranja posljednje škole od strane albanske vlade 1934. godine

Predstavnik Crnogorske manjine u Odboru za Nacionalne Manjine u Republici Albaniji Marinko Ćulafić organizovao je sastanak sa predstavnicima crnogorske nacionalne manjine koji žive u Skadru.

Sastanku su prisustvovali i otpravnik poslova u Ambasadi Crne Gore u Tirani Đorđe Janković, predsjednik crnogorskog udruženja “Montenegro“ Bane Seknić, potpredsjednica Nersada Mandija (Mandić) itd.

“Uskoro će ovo udruženje, uz podršku crnogorske ambasade u Tirani, počasnog konzula u Skadru i Uprave za saradnju sa dijasporom i iseljeništvom (USDI) Crne Gore, imati svoje prostorije i program reorganizacije crnogorske manjine koja živi u Skadru i okolnim selima”, navodi se u saopštenju.

Ćulafić je u svom govoru istakao značaj bliske saradnje do stvaranja uslova za otvaranje odjeljenja za učenje crnogorskog jezika nakon 90 godina od zatvaranja posljednje škole od strane albanske vlade 1934. godine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve