Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Predsjedništvo PES-a: Jevrosima Pejović nije više dio pokreta

Konstatovano da je poslanica usljed nepoštovanja zaključaka Izvršnog odbora, odbijanja da poštuje odluku ogromne većine članova Glavnog odbora (GO) i kršenja Statuta partije, odlučila da više ne bude dio Pokreta Evropa sad

Predsjedništvo PES-a je konstatovalo da je poslanica Jevrosima Pejović usljed nepoštovanja zaključaka Izvršnog odbora, odbijanja da poštuje odluku ogromne većine članova Glavnog odbora (GO) i kršenja Statuta partije, odlučila da više ne bude dio Pokreta Evropa sad!

“Za period od mjesec dana sa uvaženom poslanicom Pejović je više funkcionera našeg Pokreta obavilo razgovor i upoznalo bivšu poslanicu PES-a da ima apsolutno pravo na drugačiji stav i mišljenje, ali da nije u skladu sa demokratskim načelima i Statutom insistirati na stavu manjine u odnosu na ubjedljivu većinu opredijeljenih”, saopšteno je iz Pokreta Evropa sad.

Kako su naveli, izuzetno cijene odnos ostalih kolega koji, iako su imali drugačiji stav na organima partije, ostaju dosljedni demokratskom načelu da se poštuje volja većine, što je praksa u svim demokratskim političkim organizacijama.

“Žalimo zbog iznuđenog poteza, ali ćemo kao organizacija ostati istrajni u poštovanju demokratskih pravila, kako bi se stekli uslovi za deblokadu parlamenta i formiranje nove Vlade, sprovođenje reformi i realizaciju programa Evropa sad 2”, poručuju u saopštenju.

Ističu da će Pokret, istrajati na odluci Glavnog odbora da formira 44. Vladu sa onima koji su podržali lidera PES-a za mandatara na konsultacijama kod predsjednika države.

“Onima koji su se odlučili za drugačiji izbor, želimo uspješan parlamentarni rad s ostalim kolegama iz opozicije”, kazali su iz te partije.

Iz Pokreta Evropa sad zaključuju da, iako Ustav konstatuje da je poslanica, vlasnica svog mandata, očekuju da Pejović vrati mandat PES-u, iz razloga što je status člana parlamenta stekla zahvaljujući parlamentarnoj listi koju je predvodio Milojko Spajić, čiji je predlog za novu Vladu i parlamentarnu većinu poslanica odbila da podrži.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BMX
04.10.2023-09:16 09:16

Zbog Radinke i Jevrosime Crna Gora ne moze da dobije vladu a predśednik drzave podmece klip u tockove sopstvenoj partiji i kandidatu za premijera iz nje da preuzme vlast i formira vladu zbog podanickog i kukavickog stava prema AV i ruskoj agenturi i privarnih interesa, biznisa svog brata u Beogradu. Ostace zabiljezeno u istoriji sramote