Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Predsjedništvo Liberalne partije: Jednoglasno za smjenu Vlade, nije ispunila zajedničke principe

Kako su, ocjenjuju u LP, pogaženi temeljni principi saradnje u okviru potpisanog Sporazuma, normativni prioriteti za ispunjavanje obaveza za članstvo u EU kao i politički prioriteti za izvršnu vlast, Predsjedništvo LP, kako su naveli, ovlašćuje predsjednika i poslanika Andriju Popovića da u parlamentarnoj proceduri u Skupštini Crne Gore uskrati podršku manjinskoj 43. Vladi Crne Gore

Predsjedništvo Liberalne partije jednoglasno je podržalo pokretanje postupka odlučivanja o nepovjerenju manjinskoj 43. Vladi Crne Gore, saopšteno je iz te partije.

Predsjedništvo LP ranije je, kako posjećaju, donijelo da poslanik i predsjednik liberala u Skupštini Andrija Popović podrži izbor manjinske 43. Vlade, bez učešća liberala u njoj, “vodeći prije svega računa o crnogorskim nacionalnim interesima, ekonomiji, ukupnoj stabilnosti i deblokadi evropskih integracija što je sve trebao biti prioritet Vlade”.

“Kako je nakon samo 70-ak dana od njenog izbora došlo do grubog kršenja ovih principa Sporazuma od strane predsjednika Vlade, podrškom nakaradnom, nesumnjivo protivustavnom i protivzakonitom tekstu, ugovora sa SPC uz ignorisanje zahtjeva svih faktora: većine partija parlamentarne većine,stručne javnosti,civilnog sektora,međunarodne zajednice, stekli su se uslovi za pokretanje parlamentarne procedure o nepovjerenju Vladi”, ističu iz Liberalne partije.

Kako su, ocjenjuju u LP, pogaženi temeljni principi saradnje u okviru potpisanog Sporazuma, normativni prioriteti za ispunjavanje obaveza za članstvo u EU kao i politički prioriteti za izvršnu vlast, Predsjedništvo LP, kako su naveli, ovlašćuje predsjednika i poslanika Andriju Popovića da u parlamentarnoj proceduri u Skupštini Crne Gore uskrati podršku manjinskoj 43. Vladi Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve