Srijeda, 1 Februara, 2023
Rubrika:

Predsjednik Opštine Danilovgrad biće iz Evrope sad, Skupštine opštine iz DF: Demokrate će imati potpredsjednika

Tri pobjedničke liste na izborima za SO Danilovgrad, koji su održani 23.oktobra – Evropa sad, Demokratski front i Demokratska Crna Gora – postigle su konačan dogovor o formiranju i zajedničkom vršenju vlasti u ovoj opštini

Tri pobjedničke liste na izborima za SO Danilovgrad, koji su održani 23.oktobra – Evropa sad, Demokratski front i Demokratska Crna Gora – postigle su konačan dogovor o formiranju i zajedničkom vršenju vlasti u ovoj opštini.

“Postizanje dogovora u relativno kratkom vremenskom periodu, mnogo ranije nego što to zakonski rokovi predviđaju, u atmosferi punog uvažavanja i njegovanja istinskog dijaloga između heterogenih političkih subjekata, najbolja je potvrda naše ozbiljnosti i odgovornosti, ali i odgovor na očekivanja građana koji su nam na oktobarskim izborima ukazali ogromno povjerenje. Uvjereni smo da je ovo početak dobrog puta da pokažemo da ukazano povjerenje nećemo iznevjeriti”, saopštili su Aleksandar Grgurović, Velimir Đoković i Duško Stijepović.

Tri pobjedničke liste, poštujući demokratske principe i praksu u smislu punog uvažavanja odnosa snaga, a na osnovu broja mandata koji je svaka od njih zavrijedila na izborima, postigle su načelno sporazum oko svih funkcija koje se u skladu sa zakonom mogu smatrati političkim odnosno izbornim.

“Predsjednik Opštine Danilovgrad biće iz Evrope sad, predsjednik Skupštine opštine iz Demokratskog fronta, a (prvi) potpredsjednik Opštine iz Demokrata”, ističu oni.

Kako su dodali, u narednim danima će se obaviti razgovori u cilju postizanja dogovora o učešću u vlasti i svih onih subjekata koji su na lokalnom nivou u proteklom periodu bili opozicija DPS-u.

“Na ovaj način, na djelu, a ne samo na riječima, demonstriramo širinu i odsustvo svake partijske uskogrudosti, naročito pri činjenici da, postizanjem dogovora o kojem smo gore obavijestili javnost, ES, DF i Demokrate već imaju potrebnu većinu za sastavljanje i vršenje vlasti u gradu na Zeti. Stoga, imajući u vidu korektnost i inkluzivnost sa naše strane, što već pokazujemo, ali i spremnost kolega koje predstavljaju manje političke subjekte, iskazanu u ranijim susretima sa nama, da će se i nastavak dijaloga voditi “u dobroj vjeri”, te da se neće pribjegavati metodama ucjenjivanja kojima nema ni mjesta ni objektivnog prostora, bez ikakve dileme na putu smo da formiramo najjaču pobjedničku koaliciju u Danilovgradu. Zato, još jednom, Danilovgrade, srećna ti sloboda”, poručuju Aleksandar Grgurović, Velimir Đoković i Duško Stijepović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
21.11.2022-23:08 23:08

Koce da vlada ?.Cetnik sad..Drazin front..ko jos bijase?