Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Predsjednik Opštine Danilovgrad Aleksandar Grgurović (PES) podržao Milatovića, a suprostavio se Spajiću

Grgurović navodi da razumije potrebu Vlade Crne Gore da podrži razvoj sjevera, ali to ne bi smjelo da bude na štetu opština u Primorskom i Središnjem regionu

Predsjednik Opštine Danilovgrad Aleksandar Grgurović (PES) saopštio je danas da podržava odluku predsjednika Crne Gore da Skupštini vrati na ponovno odlučivanje predlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o finansiranju lokalnih samouprava, čije bi proglašenje izazvalo probleme u finansiranju opština u Primorskom i Središnjem regionu.

Grgurović je na ovaj način odabrao stranu i dao podršku potpredsjedniku PES Jakovu Milatoviću, a otvoreno se suprotstavio lideru svoje partije Milojku Spajiću.

-Novim zakonskim odredbama predviđeno je smanjenje sa 50% na 40% poreza na dohodak fizičkih lica, prihod opštine Danilovgrad bio bi smanjen za više od 100.000,00 eura. Grgurović ističe da bi ova izmjena ugrozila budžet opštine, narušavajući tekuću likvidnost, s obzirom na to da je usvojeni budžet planiran prema trenutno važećim zakonskim odredbama, a na isti je Ministarstvo finansija dalo saglasnost – saopštio je Grgurović.

Grgurović navodi da razumije potrebu Vlade Crne Gore da podrži razvoj sjevera, ali to ne bi smjelo da bude na štetu opština u Primorskom i Središnjem regionu.

-Danilovgrad kao opština Središnjeg regiona ima indeks razvijenosti ispod 100% i koristi sredstva Egalizacionog fonda, dok više Opština u Sjevernom regionu uživaju razvijeniji status u odnosu na opštinu Danilovgrad – objasnio je on.

Predsjednik Opštine Danilovgrad podsjeća da je naslijeđeni dug Opštine višemilionski.

-Apelujem na skupštinsku većinu da pažljivo razmotri donesene odluke i pristupi pronalaženju modela za razvoj Opština u Sjevernom regionu, bez narušavanja interesa Opština u Primorskom i Središnjem regionu, a sve u cilju pronalaženja održivih rešenja koja će osigurati cjelokupan društveni i ekonomski napredak- zaključio je Grgurović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve