Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Pavićević: Slijede intenzivni pregovori o formiranju vlade

CIVIS je na junskim izborima nastupio kao dio liste Pokreta ''Evropa sad''

Lider CIVIS-a Srđan Pavićević, nakon konsultacija kod predsjednika države Jakova Milatovića, kazao je da ta partija daje podršku Milojku Spajiću da bude mandatar, ali da tek slijede intenzivni pregovori oko formiranja vlade.

CIVIS je na junskim izborima nastupio kao dio liste Pokreta “Evropa sad”.

Pavićević kaže da je sastanak sa Milatovićem bio konstruktivan i da su iznijeli satavove o budućoj vladi i strategiji.

“Što se tiče mandatara CIVIS je tu bio nedvosmislen poštujući aksiome demokratije i koalicioni sporazum sa PES-om, mi smo dali podršku Spajiću da bude mandatar i želimo mu puno uspjeha u radu”, kazao je Pavićević.

Ono što slijedi, kako ističe, jeste stvaranje vlade na principima koju su zajednički utvrđeni.

“Mogu da kažem da je pred nama novi period, a to su intenzivni pregovori oko formiranja vlade, to je jedan proces, to nije ovako deklarativna priča”, kazao je Pavićević, novinarima.

Milatović se jutros, na Cetinju, sastao sa sa predstavnicima Force i Demokratske partije (DP) Gencijem Nimanbeguom i Fatmirom Đekom, koji su nastupili na izborima u okviru koalicije Albanska alijansa.

Nakon toga, uslijedile su konsultacije sa predstavnicima Demokratske unije Albanaca.

Milatović je do sada konsultacije obavio sa predstavnicima Pokreta Evropa sad, Demokratske partije socijalista, Demokratske Crne Gore, Nove srpske demokratije, Demokratske narodne partije.

Konsultacije su obavljene i sa predstavnicima Bošnjačke stranke, Građanskog pokreta URA, Socijaldemokrata i Hrvatske građanske inicijative, kao i liste Socijalističke narodne partije i Demosa.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
07.08.2023-17:44 17:44

Okučiše po 54 inča i po kožnjak…