Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Predsjednik Đukanović stigao je u Glazgov na Samit svjetskih lidera

Đukanović će danas na Samitu govoriti u okviru sesije na najvišem nivou, na kojoj će učestvovati više od 120 svjetskih lidera, a biće i gost na prijemu koji kao domaćin Samita priređuje britanski premijer Boris Džonson

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović stigao je na Samit svjetskih lidera, koji se održava u okviru 26. Konferencije država ugovornica Okvirne konvencije UN o klimi (COP26), prvog i drugog novembra, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Đukanović će danas na Samitu govoriti u okviru sesije na najvišem nivou, na kojoj će učestvovati više od 120 svjetskih lidera, a biće i gost na prijemu koji kao domaćin Samita priređuje britanski premijer Boris Džonson.

Drugog dana boravka u Glazgovu, Predsjednik će na poziv predsjednika SAD Džozefa Bajdena i predsjednice EK Ursule Fon der Lajen učestvovati na skupu kojim će zvanično biti pokrenuta inicijativa EU i SAD „Globalni program obavezivanja na smanjivanje emisije metana“.

Samit u Glazgovu se organizuje s namjerom da svjetski lideri predstave konkretne poteze i kredibilne planove za dostizanje ciljeva, i koordinisane akcije kojima će se odgovoriti na promjenu klime.

Na marginama Samita, Đukanović će imati bilateralne kontakte uobičajene za međunarodne skupove na visokom nivou. Na inicijativu Jermenije i San Marina, imaće odvojene susrete sa predsjednikom Sarkisianom i kapetanima regentima Simoncinijem i Musonijem.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve