Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

PREDSJEDNIČKI IZBORI: Evropa, sukobi ili odumiranje

Kandidat Andrija Mandić želi ukidanje granica sa Srbijom i Srbima u Bosni. Želi to odmah, tako da bi sa njim sukobi unutar Crne Gore bili gotovo izvjesni. Strategija plačnog glasa i pokajanja četničkog vojvode, samo je za podsmjeh i prezir. Pod direktnom je kontrolom Vučića i crkve Srbije.

Piše: Vukašin Perović

Za Predsjednika Crne Gore prijavilo se 10 kandidata. Možemo ih svrstati u 5 grupa.

  1. Kandidati Draginja Vuksanović-Stanković i Milo Đukanović su kandidati koji žele da se nastavi tamo đe se stalo 30. avgusta 2020. Da Crna Gora bude država svih građana, sekularna i evropska.
  2. Kandidat Andrija Mandić želi ukidanje granica sa Srbijom i Srbima u Bosni. Želi to odmah, tako da bi sa njim sukobi unutar Crne Gore bili gotovo izvjesni. Strategija plačnog glasa i pokajanja četničkog vojvode, samo je za podsmjeh i prezir. Pod direktnom je kontrolom Vučića i crkve Srbije.
  3. Grupa želi isto što i Andrija Mandić, ali na miran način. Oni urušavaju institucije, uništavaju privredu, ukopavaju budžet, rašćeruju investitore, i pune državna preduzeća članovima svojih partija. Sve to pod parolom borbe protiv kriminala, tajkuna i vlastodržaca stare vlasti. Aleksa Bečić je za svetosavsku vlast, Jakov Milatović je za veliku Srbiju, a Goran Danilović se prijavio samo da uzme pare. Svi su pod direktnom kontrolom Vučića i crkve Srbije.
  4. Kandidat Jovan Radulović je tu iz sportsko rekreativnih razloga. Sa njim će izbori imati neku novu dimenziju.
  5. Grupa sa malo potpisa. Matijašević je skupio i predao 7 (sedam) potpisa, a znajući kvalitet Leposavića i Vukšića, i oni su skupili taman koliko i Matijašević, ali nijesu ništa predavali.

Za nekoga sa strane, ili da su ovo kandidati u nekoj drugoj državi, izbor bi bio jednostavan. Ali kad pučina odlučuje, tu se istina, logika, razum, opšte dobro i država, nerijetko bače pod noge. Često odlučuju lični interesi, mržnja, sujeta, sujevjerje, indokrinacija, mitomanija… Da li je veći dio Crne Gore stvarno spreman za Evropu, znaćemo 19-g naveče.

Tekst preuzet sa Facebooka

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Neko tamo
08.03.2023-08:40 08:40

Birajmo imamo 2 izbora

1.gradjandka nezavisna drzava Crna Gora evrooska multietnička savremena 21 vijek NATO i EU članica sa DPS SD SDP i manjine koja napreduje

2.ili Crna Gora pod okupacijim svetosavskih kopiladi četničkih bradatih majmuna u mantiji open balkan srednji vijek sa uličarskim dfom dritankom Evropom sad demokratama svetosavska frulašica Vucic vulin dodik seselj rakovic beckovic četnici trobojke litije inflacija zaduzivanje