Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Predsjednici parlamenata Turske, Španije i Albanije čestitali Bečiću

Predsjednici parlamenata Turske, Španije i Albanije čestitali su predsjedniku Skupštine Crne Gore Aleksi Bečiću izbor na tu funkciju

Predsjednici parlamenata Turske, Španije i Albanije čestitali su predsjedniku Skupštine Crne Gore Aleksi Bečiću izbor na tu funkciju.

foto printscreen

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika parlamenta, predsjednik Velike narodne Skupštine Turske Mustafa Šentop (Mustafa Şentop) izrazio je uvjerenje da će se prijateljski odnosi između naša dva parlamenta još više razvijati i jačati u naredom periodu.

“Naša najiskrenija želja je da se tokom Vašeg predsjedavanja Skupštinom sačuva multikulturalnost i multietnička struktura u Cmoj Gori, koja je jedan od najvažnijih aktera u pružanju doprinosa miru i stabilnosti na Balkanu”, istakao je Šentop u čestitki.

Bečiću je čestitke na izboru za predsjednika Skupštine Crne Gore, uz želje za uspješno obavljanje dužnosti na ovoj visokoodgovornoj funkciji, uputila i predsjednica Senata Španije Pilar Ljop Kuenka (Pilar Llop Cuenca).

“Nadam se da ćemo moći ispred naše dvije institucije, uprkos komplikovanoj situaciji u kojoj se nalazimo, da zajednički sagledavamo izazove koji nas očekuju i da nastavimo da razvijamo izvanredne odnose koji već postoje između naših zemalja”, navela je predsjednica Senata Španije u čestitki Bečiću.

Predsjednik Parlamenta Albanije Gramoz Ruči (Gramoz Ruçi), u čestitki predsjedniku crnogorske Skupštine je izrazio uvjerenje da će se uspješna saradnja između zakonodavnih domova Albanije i Crne Gore dodatno osnažiti.

“Albanija doživljava Crnu Goru kao susjednu i prijateljsku državu, kao saveznicu i partnera u NATO-u i regionu. Takođe, cijeni i ulogu Vaše države i njen doprinos napretku, miru, bezbjednosti i stabilnosti, regiona i šire”, poručio je Ruči u čestitki.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve