Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

PREDIZBORNO POLITIČKO PLJAČKANJE SIROTINJE: Pare svima!

''I tako nesretni narod glasa za bukače koji im garantuju da će ih prevariti. Za one koji im na sav glas obećavaju da će oteti dio para koje treba da dobiju oni koji nemaju, i dati ga onima kojima nije neophodan''

Piše: Vukašin Perović

Pred izbore po običaju prazne priče, trikovi i obećanja za naivne. Kako većina stranaka nema realne planove, ne razumije se u ekonomiju, nema volje a ni znanja za kvalitetne programe, odlučili su se za populističko dijeljenje para. Svjesni da narod ne čita ili ne razumije političke programe, politički šibicari su se odlučili za oprobane metode. Obećanje za sve.

Neznaveni su uvijek najglasniji. Daće svima jer im trebaju glasovi od svih. Dječiji dodatak, besplatne knjige, besplatan vrtić, besplatna pomoć… za sve, besplatno. Pare svima. Situacija je u Crnoj Gori takva da jedan dio živi dobro, drugi dio nekako, a treći dio nikako. Političari koji ne umiju ili neće da naprave dobar socijalni program koji bi razdvojio one koji su u stanju socijalne potrebe od onih drugih, najbolje prolaze. Najviše glasova za najmanje pameti i truda.

Jer 50 eura mjesečno nikome ništa konkretno ne znači. Onima koji imaju nije na odmet, naći će đe da ih potroše, ali onima koji nemaju je premalo. Nekome uz dječiji dodatak trebaju pare za hranu, nekome uz knjige treba za školski pribor i đački izlet, nekome uz plaćeni vrtić treba za garderobu… Pare treba podijeliti pravedno, a ne jednako. Ali za to treba neko da umije, da zapne i da odradi posao. I da bude spreman da izgubi glasove koje donosi populizam. Zato gledamo politiku iz Alan Forda, đe negativni junak otima pare sirotinji i daje ih onima koji imaju.

I tako nesretni narod glasa za bukače koji im garantuju da će ih prevariti. Za one koji im na sav glas obećavaju da će oteti dio para koje treba da dobiju oni koji nemaju, i dati ga onima kojima nije neophodan. Oće li narod početi da čita političke programe, sigurno neće. Može li shvatiti da ih varaju ovi što im obećavaju, nema šanse. Zato ćemo dobiti populiste na vlasti, a mrčni narod će krckati milostinju, ne shvatajući da je prevaren.

Tekst je preuzet sa Facebooka

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
!!!
04.06.2023-08:09 08:09

Pročitah sinoć da ovaj nesretni Spajić kaže da će ubrzo napraviti četiri trake od Ulcinja do Debelog brijega!!!???Računam,ako bi sjutra počeo sa planskom dokumentacijom,dozvolama….potrajalo bi to makar 4-5 godina a izgradnja puta minimum 7-8 godina.Otprilike sjutra da počnu bilo bi gotovo za minimum 10-12 god.E zamislite koliki kreten moraš biti da povjeruješ ovom šibicaru.Ajte ovce,u tor!