Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Prava Crna Gora: Puna podrška reformi Evropa sad, pozivamo kolege da izglasamo zakonske tekstove

Ovim programom podstaknućemo ekonomski rast, koji će dovesti do rasta životnog standarda građana Crne Gore. Poboljšanje životnog standarda građana je prioritet i zato je podrška ovim ekonomskim reformama od vitalnog nacionalnog značaja", navode iz ove partije.

Juče od strane Vlade Crne Gore podržani program „Evropa sad“, kojim rukovodi ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić u saradnji sa Ministarstvom ekonomskog razvoja na čelu sa Jakovom Milatovićem, kapitalni je projekat nove vlasti, kao i magistralni recept za ekonomski i socijalni oporavak Crne Gore, pa ima i imaće punu podršku Prave Crne Gore, saopšteno je iz te stranke.

“Ne smijemo dozvoliti da građani ispaštaju zbog usko-partijskih interesa i upravo zbog građana važno je da sve partije vladajuće većine pruže snažnu podršku ovom programu koji ima za cilj oporavak Crne Gore od ekonomske krize i poboljšanje životnog standarda građana.

Ovim programom podstaknućemo ekonomski rast, koji će dovesti do rasta životnog standarda građana Crne Gore. Poboljšanje životnog standarda građana je prioritet i zato je podrška ovim ekonomskim reformama od vitalnog nacionalnog značaja”, navode iz ove partije.

Veoma je važno, dodaju, što su reformom postavljeni precizno određeni ciljevi u korist radnika, kao što su: povećanje minimalne zarade sa 250 na 450 eura i povećanje zarada 17 odsto, koje će dovesti do porasta prosječne neto zarade na 700 eura.

“Na ovaj način se izlazi u susret radnicima, kojima napokon šaljemo poruku da se njihov rad cijeni, a mladima se stvaraju uslovi da ne moraju napuštati Crnu Goru radi potrage za poslom.

Ovaj program podrazumijeva i smanjenje poreskog opterećenja na zarade sa sadašnjih 39% na 21%, što omogućava poslodavcima da mogu povećati zarade zaposlenima i proizvodnju. Time se stvaraju uslovi za privlačenje novih investicija i za ekonomski rast.
Cilj je, takođe, podstaći odgovarajući rast privredne aktivnosti, da bi se povećanje zarada moglo ostvariti bez značajnog rasta inflacije”, pojašnjavaju iz Prave Crne Gore.

Pitanje socijalne pravde je, dodaju, jedno od centralnih programskih pitanja Prave Crne Gore i zbog toga ćemo dati punu podršku i puni doprinos u svim fazama projekta „Evropa sad“, jer je ovo jedno od najvećih ekonosmkih, pa čak i civilizacijskih iskoraka Crne Gore u protekle tri decenije i nešto za šta smo se oduvijek borili, a to je: povećanje standarda života građana i ekonomski napredak društva.

“Pozivamo kolege iz parlamentarne većine da što prije krenemo u izglasavanje svih zakonskih tekstova koje podrazumijeva projekat „Evropa sad“, jer pitanje ekonomskih reformi ne smije da čeka”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve