Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Proslava Dana Nezavisnosti: Crna Gora će vječito biti nepobjediva

Ugledajmo se na male, a velike heroje iz naše okoline

Vlada Crne Gore odnosno premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović organizovao je večeras na Trgu nezavisnosti u Podgorici svečanost povodom Dana nezavisnosti.

“Crna Goro srećan ti Dan nezavisnosti. Tradicionalno uoči 21. maja obilježavamo najljepšu crnogorsku majsku zoru. Sedamnaest godina naše samostalnosti naučilo nas je brojnim lekcijama koje će budućem generacijama služiti za nauk”, kazao je premijer Dritan Abazović u obraćanju povodom proslave Dana nezavisnosti.

Istakao je da treba da ostanemo čvrsto na zemlji i budemo skromni ali i odlučni da nastavimo putem uspjeha kojim je naša država zasigurno krenula.

“Ugledajmo se na male, a velike heroje iz naše okoline. U njima često svi pronalazimo snagu i večerašnje veče posvećujemo njima. Pogledajmo jednog Vladislava Vujkovića i njegove kolege iz Udruženja za pomoć i podršku osobama sa cističnom fibrozom. Pogledajte jednog Ivana Šoća inovatora i naučnika, pogledajte Filipa Jovićevića i Niku Dragić, Nikolu Perovića koji su zagledani u budućnost i koji će naredne godine poslati prvi crnogorski satelit “Luča” u svemir. Pogledajte jednog Vuka Vujisića, budite hrabri kao oni”, kazao je Abazović.

Čuvajte zrno pijeska, kap bistre vode, list nepregledne šume, kazao je Abazović i dodao da će tako i Crna Gora  vječito biti nepobjediva.

“Poštovani građanke i građani, uvaženi prijatelji naše zemlje danas je Crna Gora zemlja sa najvećom prosječnom platom u regionu, sa najmanjom stopom nezaposlenosti, otvorili smo vrata za velika tržišta, povezujemo je sa regionom i Evropom i očekujemo rekordnu turističku sezonu”, kazao je premijer.

 

Istakao je da su u borbi protiv korupcije i kriminala napravljeni istorijski pomaci.

Uz zvuke Ode radosti i vatromet završen je oficijeni dio svečanosti povodom sedamnaeste godišnjice obnove državne nezavisnosti Crne Gore.

Svečanosti su prisustvovali, pored ostalih, i: specijalni izaslanik Stejt departmenta Gabrijel Eskobar, ambasadorka EU Oana Kristina Popa, novoizabrani predsjednik Crne Gore Jakov Milatović, princ Nikola Petrović, predstavnici civilnog sektora, diplomatskog kora i više političkih partija…

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
dpero
19.05.2023-23:43 23:43

O zemčjo otvori se, 19 a ne 21 maj, ovi kreteni kobajagi vole CG ,MRS!

tivatski58
20.05.2023-14:02 14:02

ABAZOVICU KO STE VI? DRITANOVA DVA OKA U GLAVI.