Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

POTRČKO DO ZADNJEG CVILI ZA GAZDOM: Abazović u Beogradu sa Vučićem, povod „Vinska vizija – Otvorenog Balkana“

Sajam se organizuje pod pokroviteljstvom vlada Srbije, Sjeverne Makedonije i Albanije, u okviru inicijative ''Otvoreni Balkan'', koja nema podršku crnogorskog parlamenta. Abazović je ovim bijednim potezom pokazao da će do zadnjeg dana svog tehničkog mandata da cvili za gazdom Aleksandrom Vučićem i da pokušava da po svaku cijenu, na kvarno, ispuni naloge koje je od njega dobio

Premijer Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović putuje 1. septembra u Beograd, gdje će na poziv organizatora učestvovati na Međunarodnom sajmu vina ,,Vinska vizija – Otvoreni Balkan“.

Sajam se organizuje pod pokroviteljstvom vlada Srbije, Sjeverne Makedonije i Albanije, u okviru inicijative ,,Otvoreni Balkan“, koja nema podršku crnogorskog parlamenta.

Sajmu će, kako je najavljeno, od lidera Zapadnog Balkana prisustvovati predsjednici Srbije i Albanije Aleksandar Vučić i Edi Rama, kao i premijer Sjeverne Makedonije Dimitar Kovačevski.

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić rekla je da je ,,Vinska vizija – Otvoreni Balkan“ jedan od prvih zajedničkih koraka u konkretizaciji ideja i strategije ,,Otvorenog Balkana“.

Vladi Dritana Avazovića je 19. avgusta izglasano nepovjerenje, a 48 poslanika koji su glasali za smjenu Vlade se protive bilo kakvim aktivnostima u okviru ,,Otvorenog Balkana“ uključujući najjaču parlamentarnu stranku DPS, ali i Demokrate Alekse Bečića.

Potez Abazovića je suprotan političkoj praksi: nije uobičajeno da premijer Vlade u tehničkom mandatu povlači poteze koji Crnu Goru približavaju toj inicijativi.

– Najavljeno je da će manifestacija okupiti izlagače iz regiona, ali i iz cijelog svijeta. Sajam će biti održan od 1. do 4. septembra na Beogradskom sajmu. „Vinska vizija – Otvoreni Balkan“ jedan je od prvih zajedničkih koraka u konkretizaciji ideja i strategije „Otvorenog Balkana“. Ova manifestacija je plod zajedničkog rada tri države i idealna prilika ne samo da se vinski putevi Balkana pozicioniraju na svjetskoj mapi vinskih tura, već i da se naše zemlje bolje i lakše utvrde na svjetskoj mapi atraktivnih turističkih destinacija – poručila je Matić.

Abazović je ovim bijednim potezom pokazao da će do zadnjeg dana svog tehničkog mandata da cvili za gazdom Aleksandrom Vučićem i da pokušava da po svaku cijenu, na kvarno, ispuni naloge koje je od njega dobio. Jedan od tih naloga je i guranje Crne Gore u velikodržavni projekat ”Otvoreni Balkan”, u kome bi naša država postala dio ”srpskog sveta”.

Sva sreća što je veleizdajnik Abazović smijenjen pa njegove odluke nemaju više nikakvu težinu.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
30.08.2022-09:08 09:08

PIH. !

BMX
30.08.2022-09:11 09:11

Nemojte se iznenaditi ako reljaksirani mali kudravi AV potrcko potpise blic pristupanje Crne Gore Otvorenom Balkanu – alias AV velikoj Srbiji i Raminoj velikoj Albaniji jer mu je to domaci zadatak. Sjetimo se helikopterskog potpisivanja TU

Trile
30.08.2022-18:22 18:22

Šta se dočeka ,da ovaj mahalac vodi voljen u Crnu Goru. Ali čudi me bezosjećajnost građana Crne Gore za ovaj opaki i podli trenutak.Koritara, kvislinga, sektaša, zlikovaca je uvijek bilo ali ne mogu da vjerujem da ih je više od poštenih građana CG.