Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Potpisan Sporazum o saradnji Herceg Novog i Zvezdare: U fokusu građani i prosperitet dvije opštine

Tom prilikom, potpisnici sporazuma, predsjednici dvije opštine, Stevan Katić i Vladan Jeremić, nisu krili obostrano zadovoljstvo što je, nakon više godina pregovora, saradnja zvanično i uspostavljena

Sporazum o saradnji i bratimljenju Opštine Herceg Novi i Gradske opštine Zvezdara potpisan je danas u toj beogradskoj opštini.

Tom prilikom, potpisnici sporazuma, predsjednici dvije opštine, Stevan Katić i Vladan Jeremić, nisu krili obostrano zadovoljstvo što je, nakon više godina pregovora, saradnja zvanično i uspostavljena.

“Zadovoljstvo je što smo i formalno potpisali sporazum o saradnju između opština. Tradicionalno dobri odnosi sada su i ozvaničeni. Drago mi je što je došlo do realizacije ovog sporazuma koji dogovaramo neko vrijeme jer je saradnja dvije opštine od velike koristi za građane zato što će biti usmjerena, između ostalog, na razvoj privrede, turizma i zdravstva. Opština Zvezdara ima potencijale, kao i Herceg Novi kada je u pitanju zdravstvo. Već smo razgovarali o načinu kako bi mogli povezati zdravstvene institucije, kao na primjer ispomoć ljekara koji bi dolazili u Herceg Novi, odnosno bolnicu Meljine i Institut „Dr Simo Milošević“, objasnio je predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić.

Predsjednik Katić je naglasio da su u pripremi i projekti za kulturu i sport.

“Planiramo organizovanje raznih sportskih turnira i koncerata. Karavan Mimoze je poznat u regionu, a planiramo da i Zvezdara bude dio te manifestacije. Sporazum je formiran na neodređeno vrijeme i ostavili smo pokoljenjma da ga razvijaju i unaprijeđuju“, poručio je Katić.

Predsjednik Gradske opštine Zvezdara, Vladan Jeremić je kazao da je već ponosan na sve buduće projekte.

“Sporazum je važan jer imamo mnogo stvari koje nas povezuju. Ovo je veliki dan za opštinu Zvezdara. Godine su pred nama i radićemo na stvaranju neraskidivog prijateljstva sa Herceg Novim“, poručio je Jeremić.

Čelnici dvije opštine saglasili su se da će u fokusu saradnje biti građani i prosperitet Herceg Novog i Zvezdare. Kako bi se odmah pristupilo uspostavljanju saradnje na više polja, potpisivanju sporazuma i radnom sastanku prisustvovali su i glavni administrator Nenad Đorđević, sekretar za prostorno planiranje i urbanizam Vladislav Velaš, sekretar za komunalne djelatnosti Vasilije Seferović, sekretar za društvene djelatnosti i međunarodnu saradnju Mitar Kisjelica, direktor Sportskog centra u Igalu Radovan Ralević.

Podsjećamo, inicijativu Gradske opštine Zvezdara o prijateljstvu i bratimljenju sa Herceg Novim prihvatila je i usvojila Skupština opštine Herceg Novi u martu 2017. godine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve