Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Potpisan Sporazum o osnivanju Ženskog odborničkog kluba Skupštine opštine Bijelo Polje

Predstavnici Građanske alijanse (GA), Milan Radović i Pavle Ćupić su danas prisustvovali sastanku koji je organizovan povodom svečanog potpisivanja Sporazuma o osnivanju Ženskog odborničkog kluba Skupštine opštine Bijelo Polje

Predstavnici Građanske alijanse (GA), Milan Radović i Pavle Ćupić su danas prisustvovali sastanku koji je organizovan povodom svečanog potpisivanja Sporazuma o osnivanju Ženskog odborničkog kluba Skupštine opštine Bijelo Polje.

Kako je saopšteno iz GA, potpisivanje sporazuma je iniciran kroz aktivnost Građanske alijanse koja se odnosi na saradnju sa odbornicama iz Skupštine opštine Bijelo Polje, odnosno, realizaciju projekta “Platforma za ostvarivanje rodne ravnopravnosti” uz podršku Ministarstva ljudskih i manjinskih prava.

“Pored predstavnika Građanske alijanse, sastanku su prisustvovali predsjednica i članovi Savjeta za rodnu ravnopravnost Skupštine opštine Bijelo Polje, predsjednice foruma, odnosno ženske alijanse partija koje participiraju u Skupštini opštine, predstavnici nevladinih organizacija koje se bave ženskim pravima u Opštini Bijelo Polje, rukovodioci organa lokalne uprave i predstavnici Kancelarie za rodnu ravnopravnost Opštine Bijelo Polje”, naveli su u saopštenju.

Prisutnima su se obratili predsjednik Skupštine opštine Ernad Suljević, predsjednik Opštine Petar Smolović, kopredsjednica Ženskog kluba Skupštine Crne Gore i predsjednica kluba odbornika u Skupštini opštine Bijelo Polje Vesna Pavićević, Članica Ženskog kluba poslanica Crne Gore i odbornica Suada Zoronjić i predsjednica Savjeta za rodnu ravnopravnost opštine Bijelo Polje Almasa Rizvanović.

Ispred Građanske alijanse obratio se programski direktor GA Milan Radović pohvalivši saradnju sa Opštinom Bijelo Polje i ističući značaj formiranja jednog ovakvog neformalnog kluba u Skupštini opštine Bijelo Polje.

“Istaknut je značaj ovakvog tijela koji će raditi na afirmaciji rodne ravnopravnosti i boljeg položaja žena u društvu. Predviđeno je formiranje ovakvih klubova i u opštinama Tuzi i Ulcinj. Odbornice iz Ulcinja su iskazale želju da djeluju u ovom pravcu, te se uskoro očekuje formiranje jednog ovakvog kluba u Skupštini Opštine Ulcinj”, navodi se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Pavićević
18.05.2023-13:34 13:34

Vesna predsjednica ženskog kluba kao odbornica isto kao kad je bila Poslanica, nevjetovatno, a što je to dobro uradila, nsprotiv koristila je to da sebe lično istakne i da istakne one koji su navodnk bili za DPS a ustvari su bili za DF a sad vidimo i preleće u ES, a to je njena miljenica Jelena Nedovic..sram je bilo ona reba da napusti sve funkcije u DPSu, štetočina