Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Poslanici 30. septembra o Đukanovićevom predlogu za skraćenje mandata Skupštini

Sjednicu je zakazala predsjednica Skupštine Danijela Đurović na predlog predsjednika države Mila Đukanovića.

Sjednica jedanaestog vanrednog zasijedanja u 2022. godini, na kojoj će se glasati o predlogu predsjednika države Mila Đukanovića da se skrati mandat Skupštini Crne Gore, održaće se u petak, saopšteno je iz parlamenta.

Sjednicu je zakazala predsjednica Skupštine Danijela Đurović na predlog predsjednika države Mila Đukanovića.

Sjednica parlamenta počeće u 12 sati.

Podsjećamo, predsjednik Đukanović je u obrazloženju za skraćenje mandata Skupštini  naveo da je saglasno članu 95 tačka 5 Ustava Crne Gore, konsultacije o mandataru za sastav Vlade sa predstavnicima parlamentarnih partija, odnosno koalicija zastupljenih u Skupštini Crne Gore, obavio sam 15. i 16. septembra ove godine.

Pozivu na konsultacije se, kako je naveo, nisu odazvali predstavnici Demokratskog fronta (DF), Demokratske Crne Gore (DCG), Socijalističke narodne partije (SNP) i Građanskog pokreta URA.

“Predlog da se mandat za sastav Vlade povjeri gospodinu Miodragu Lekiću, koji mi je juče u ime partija koje su osvojile većinu mandata na izborima 2020. godine uputio gospodin Andrija Mandić nijesam mogao da prihvatim, jer smatram da se za to nijesu stekli svi neophodni uslovi. Javnost je od strane pojedinih predstavnika partija koji su učestvovali u konstituisanju tog predloga obaviještena da je on dobio samo verbalnu podršku, i da potpise podrške nijesu dali poslanici URA, SNP i CIVIS”, naglasio je između ostalog Đukanović u obrazloženju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve