Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

PORTAL AKTUELNO OTKRIVA Ruske vlasti se distanciraju od bivšeg počasnog konzula Bora Đukića

Uklanjanje fotografije Đukića sa Lavrovim sa sajta Izvestije predstavlja još jedan dokaz da podrške o kojoj on govori – više nema, i da se ruski zvaničnici jednostavno distanciraju od svog bivšeg počasnog konzula.

Nakon što je u Rusiji pokrenut krivični postupak protiv bivšeg počasnog konzula Ruske Federacije u Crnoj Gori, crnogorskog državljanina, Bora Đukića, pojavljuje se sve više indikacija da se ruski zvaničnici distanciraju od njega, bez obzira na njegove tvrdnje da i dalje ima njihovu podršku.

Opširni članak u ruskom listu Izvestija, biskom ruskim vlastima, u kome se navodi da je Istražni komitet Rusije pokrenuo 21. oktobra krivični postupak protiv Đukića, bio je nakon samog objavljivanja ilustrovan sa više fotografija bivšeg počasnog konzula, uključujući i onu sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovim. Dan nakon objaviljivanja članka, međutim, ta fotografija je izbisana sa portala.

Fotografija uklonjena

Logično je pretpostaviti da je fotografija uklonjena na intervenciju Ministarstva vanjskih poslova Rusije. Šefu ruske diplomatije, naravno, nikako ne stoji da se pojavljuje, makar i na fotografiji, sa čovjekom koji se dovodi u vezu sa kriminalnom organizacijom. Na njenom čelu je bivši pukovnik ruskog MUP-a Dmitrij Zaharčenko koji je osuđen na 12 godina zatvora zbog mita i zloupotrebe službenog položaja, i kome je zaplijenjena imovina vrijedna više od 100 miliona eura.

Đukić, doduše i dalje tvrdi da ima podršku ruskih vlasti. On je Izvestiji rekao da mu je iz političkih razloga „Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore oduzelo konzularnu dozvolu“. „Ruska strana to nije uradila, nije anulirala akreditaciju, ja se i dalje bavim pitanjima rusko-crnogorskih odnosa, ali ne iz svog ofisa“, rekao je Đukić.

Informisani diplomatski izvor je međutim saopštio listu da „MVP Rusije od 2020. godine nema nikakve veze sa Borom Đukićem“.

Uklanjanje fotografije Đukića sa Lavrovim sa sajta Izvestije predstavlja još jedan dokaz da podrške o kojoj on govori – više nema, i da se ruski zvaničnici jednostavno distanciraju od svog bivšeg počasnog konzula.

Z.S.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
džudović
08.11.2021-12:13 12:13

Ovog je trebalo uhapsiti u Crnoj Gori. Mada nije loše što će guliti kaznu u nekoj ruskoj koloniji. Tamo će da vidi šta je tamošnja stvarnost.