Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Popović – Reintjes: Unapređenje prijateljskih i savezničkih odnosa Crne Gore i Nizozemske

Upoznajući ambasadora sa napretkom Crne Gore u evropskim integracijama i postignutim rezultatima u prethodnom periodu, Popović je iskazala značaj nastavka nizozemske podrške u procesu pristupanja Evropskoj uniji, posebno u oblastima koje su ključne za dalji progres i predvodničku ulogu Crne Gore

Tokom današnjeg susreta potpredsjednice Skupštine Crne Gore Zdenke Popović sa ambasadorom Nizozemske Jostom Reintjesom istaknuta je potreba za unapređenjem prijateljskih i savezničkih odnosa između dvije države.

Uz izraze zadovoljstva susretom, iz Skupštine navode da je Popović iznijela očekivanje za unapređenje prijateljskih i savezničkih odnosa Crne Gore i Nizozemske, u cilju ostvarenja dinamičnije saradnje, posebno akcentujući potrebu osnaživanja i intenziviranja parlamentarne saradnje.

Upoznajući ambasadora sa napretkom Crne Gore u evropskim integracijama i postignutim rezultatima u prethodnom periodu, Popović je iskazala značaj nastavka nizozemske podrške u procesu pristupanja Evropskoj uniji, posebno u oblastima koje su ključne za dalji progres i predvodničku ulogu Crne Gore.

Govoreći o važnosti nastavka potpune usaglašenosti vanjske politike sa vanjskom i bezbjednosnom politikom Evropske unije, sagovornici su konstatovali da dvije države, kao partneri u Sjevernoatlantskoj alijansi, sarađuju i u okvirima od značaja za globalnu bezbjednost, jedan je od zaključaka.

Iz Skupštine su kazali da ambasador Reintjes pohvalio je rezultate Crne Gore na evropskom putu, uz uvjerenje i nadu da će “Crna Gora biti sljedeća članica Evropske unije”.

Osvrnuo se, dodaju, na bilateralnu saradnju, te kao potencijalne oblasti za unapređenje posebno je izdvojio trgovinu i investicije, uz potrebu dodatnog zalaganja za promociju i približavanje Crne Gore investitorima u Nizozemskoj.

S tim u vezi, iz Skupštine su kazali da ambasador i potpredsjednica su razmijenili mišljenja o mogućnostima i perspektivama ulaganja u sektorima energetike, zelene ekonomije i turizma.

Poseban akcenat dat je parlamentarnoj diplomatiji, uz inicijativu crnogorskog parlamenta za produbljivanje saradnje, posebno na nivou radnih tijela zaduženih za međunarodne odnose, konstatovano je tokom susreta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve