Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Popović o potpisivanju Temeljnog ugovora: Akt sramne kapitulacije kakav nije poznat u istoriji moderne crnogorske politike

Popović smatra da je riječ o jednoj neiznuđenoj operaciji u kojoj je učestvovao prvi čovjek Srpske Crkve koji je došao u CG bez znanja, bez prijave kontrole leta, poput, kako kaže, nekog narko bosa i stavio potpis na dokument kojim, ne samo da se sakralna duhovna baština CG prepisuje na Crkvu Srbije, dakle na državu Srbije, nego i ukupna CG istorija od 1219 godine

Jutrošnje tajno potpisivanje tzv. Temeljnog ugovora između patrijarha srpskog Porfirija i premijera Dritana Abazovića je akt sramne kapitulacije kakav nije poznat u istoriji moderne crnogorske politike, poručio je za Antenu M književnik Milorad Popović.

Popović smatra da je riječ o jednoj neiznuđenoj operaciji u kojoj je učestvovao prvi čovjek Srpske Crkve koji je došao u CG bez znanja, bez prijave kontrole leta, poput, kako kaže, nekog narko bosa i stavio potpis na dokument kojim, ne samo da se sakralna duhovna baština CG prepisuje na Crkvu Srbije, dakle na državu Srbije, nego i ukupna CG istorija od 1219 godine.

“Način na koji je rađena cijela operacija i čitav kontekst koji je prati od avgusta prošle godine, od toga da se sistematski u svim domenima radi na uništavanju crnogorske nacije koja je kičma crnogorskog društva i građanske prozapadne opcije, kadriranja u ključnim segmentima države do toga da se građanski aktivisti, kulturni djelatnici, svi oni koji zagovaraju građansku i suverenu CG progone na razne načine.

Definitivno će i onima koji su imali bilo kakve iluzije da je riječ o demokratskoj vladi, vladi koja će se baviti reformama, ovaj čin valjda sve te iluzije ostaviti”, rekao je Popović.

Kako poručuje, plan koji su pripremili Putin i Vučić uz pomoć Rame, je da CG ponovo postane jedna marionetska republika koja bi bila izlaz Srbije i Rusije na Jadran i Mediteran.

Oni, zaključuje Popović, rade na tome da unište crnogorsku naciju vrlo organizovano, i dosad prilično efikasno.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Lada
03.08.2022-19:31 19:31

No pasaran!