Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Popović: Njegoševa mudrost da bude vodilja da se ujedinjeni izborimo s izazovima današnjice

Prema njenim riječima Njegoševa poezija nije samo izraz umjetničkog genija, već i ogledalo društva koje se nosi s izazovima

Potpredsjednica Skupštine Crne Gore Zdenka Popović, u ime Skupštine Crne Gore i svoje lično ime, svim građankama i građanima Crne Gore čestitala je Njegošev dan, crnogorski praznik kulture.

 “U ime Skupštine Crne Gore i svoje lično ime, svim građankama i građanima Crne Gore najsrdačnije čestitam Njegošev dan, crnogorski praznik kulture. Danas, s ponosom i poštovanjem obilježavamo ovaj dan posvećen sjećanju na velikog crnogorskog vladara, pjesnika i filozofa, Petra II Petrovića Njegoša. Čak i 172. godine od njegove smrti, njegova ličnost, mudrost i djela i dan danas nas inspirišu”, istakla je ona.

Prema njenim riječima Njegoševa poezija nije samo izraz umjetničkog genija, već i ogledalo društva koje se nosi s izazovima.

“Djela koja nam je ostavio kao doprinos crnogorskoj kulturi, njegova hrabrost u suočavanju s političkim izazovima i duboko ukorenjena filozofija, čine nas ponosnim članovima crnogorskog društva”, istakla je ona.

Popović je poručila da Njegoševa mudrost bude vodilja da se, ujedinjeni u poštovanju prema Njegoševom nasljeđu, uspješno izborimo s izazovima današnjice i inspiracija da, u slozi i poštovanju prema raznolikosti našeg naroda, gradimo zajednicu koja cijeni kulturu, obrazovanje i solidarnost.

“”Blago onom ko dovijeka živi, imao se rašta i roditi”, sigurna sam da će kroz ovaj dan i djela dovijeka živjeti u našim srcima. U to ime svim građankama i građanima Crne Gore, još jednom, čestitam Njegošev dan”, zaključila je Popović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve