Srijeda, 8 Maja, 2024
Rubrika:

Popović: Neće postojati tropetinska većina za izbog sudija Ustavnog suda

''Imamo Vladu koja je smijenjena, a vrši nažalost posao kao da je u punom mandatu''

Nastavljaju se igre bez granica. Građani očekuju stabilizaciju države gdje je inflacija zvanično 18 odsto, a znamo da je i više od 40 odsto. Stara – nova parlamentarna većina je dvije od tri vladajuće koalicije predvođenen DF-a i GP URA su poslali dame. Sve opozicione partije na sastanku su bile na nivou lidera. To bio kamen sptoticanja prošlog sastanka. Jedino danas značajno je da je sastanak bio najljepši jer su dame dale ljeopotu ovom sastanku. To je jedino značajno danas što se desilo, rekao je lider LP-a Andrija Popović nakon sastanka predstavnika parlamentarnih partija koji je sazvala predsjednica Skupštine Danijela Đurović.

“Ne nazire se dogovor. Neće postojati tropetinska većina za izbog sudija Ustavnog suda ako se u ovih desetak dana nešto ne riješi. Imamo Vladu koja je smijenjena, a vrši nažalost posao kao da je u punom mandatu”, kazao je Popović novinarima.

On ističe da lično nema zamjerke za kandidate Ustavnog suda.

“Ali su ti kandidati obilježeni na način da su ih 13. oktobra predstavnici DF-a, Demokrata, GP URA i SNP izabrali svako po jednoga. U tome je problem. Toga dana nam je sve bilo jasno. Zapravo oni su tada rekli da oni ne žele da se izaberu sudije Ustavnog suda. Ako ne uspije 28. onda se 29. novembra raspisuje novi javni poziv”, istakao je Popović.

IzvorCdM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve