Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Belan: Milatović stvara krug unutar Ure, Demokrata, SNP-a koji je okrenut Beogradu, Tužilaštvo i Ustavni sud moraju rješavati situaciju u Šavniku

''Predsjednik države priželjkuje rekonstrukciju Vlade''

Predsjednik Liberalne partije Vatroslav Belan u jutarnjem programu Televizije7, komentarišući najavljenu rekonstrukciju Vlade izrazio je bojazan da će se ponoviti već viđeni scenario i pored poruka iz Vašingtona i Brisela da konstituenti bivšeg DF-a ne bi smjeli da budu u bilo kakvim kombinacijama u formiranju Vlade.

„Međutim, oni su i te kako na kraju bili kombinacija i jedni su od stubova ove Vlade i pored upozorenja naših partnera“, kazao je Belan.

Kako dodaje, u građanskoj opoziciji, u LP, postoji bojazan da bi se to moglo ponovo desiti, jer to nije opasnost samo za Crnu Goru već i opasnost za Evropu.

Komentarišući izjavu predsjednika Jakova Milatovića da je poslanički klub u Podgorici nova politička realnost, Belan je kazao „da Milatović na taj način zapravo priželjkuje rekonstrukciju Vlade“.

„I to upravo na ovoj strani koja nije dobra za Crnu Goru. Jasno je da gospodin Milatović stvara krug unutar URE, Demokrata, SNP-a koji je više okrenut Beogradu nego li Briselu”, izričit je Belan.

Na pitanje da li se može dogoditi da premijer Milojko Spajić bude smijenjen Belan je odgovorio je potvrdno.

„To je ono što Spajić ne razumije. Jasno je da ove strukture čekaju da dovoljno ojačaju i u tome trenutku pustiće ga niz vodu, kao što su te strukture, vođene iz Beograda, uradile sa bivšim premijerom Abazovićem nakon što je obavio sav posao”, smatra Belan.

Sagovornik televizije7 osvrnuo se i na inicijativu Milatovića o obeštećenju golootočkih žrtava.

“Moji bliski saradnici u partiji imali su roditelje koji su bili na Golom otoku i oni su prepoznali licemjernost ideje i šta je suština ove inicijative”, istakao je Belan. Dodao je da je inicijativa predsjednika Milatovića prepoznata i kao politički marketing, odnosno populizam koji će dodatno podijeliti crnogorsko društvo i koji jasno svrstava Milatovića na ovu stranu koja ima pojačan senzibilitet prema ruskoj politici..

Situaciju u Šavniku Belan vidi kao “pravnu rašomonijadu”.

“Pored naših zdravih očiju i zdravog uma, predsjednik Crne Gore Jakov Milatović nam tvrdi kako smo institucionalno konsolidovani, a od 23. oktobra 2022. godine do današnjeg dana ta insitucionalno konsolidovana država i sistem nisu u mogućnosti da sprovedu izbore u Šavniku”, poručio je Belan.

Ističe da ekipa koja je zauzela političku moć na osnovu podrške koju su dobili na izborima, nije sposobna da vodi ovu državu.

Sagovornik Televizije7 kazao da bi se situacija u Šavniku riješila “mora da se uključi Tužilaštvo, Ustavni sud.”

IzvorTV 7

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
dragan
04.04.2024-09:31 09:31

Svaka cast Gospodine. Respekt.