Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Marković: Vučić potpisom izdao srpstvo, i Mandić Lama mora kriti šta se desilo u Tirani

''Srbija u velikom problemu zbog potpisane deklaracije''

Potpredsjednica Liberalne partije (LPCG) Jelena Marković kazala je da je na samitu u Tirani Ukrajina-Jugoistočna Evropa usvojena deklaracija od dvanaest tačaka u kojoj se na samom početku navodi da je ničim izazvana vojna agresija Rusije na Ukrajinu i dalje najveća prijetnja za evropsku stabilnost i međunarodni mir.

“Potpisom znači, izda Aleksandar srpstvo, srpski narod ili ruski i Putina, a ovamo čeka vojska srpska da se vrati na Kosovo”, navela je Marković u saopštenju.

Ona je istakla da je Srbija u velikom problemu jer Vučićevi mediji proglašavaju potpisanu deklaraciju iz Tirane kao njegovu pobjedu, a pritom ne objavljuju cjelovit tekst.

“Najvažnije su sakrili njihovi mediji, i tako pretvorili veliku izdaju u veliku pobjedu diktatora Vučića. Tako da i vojvoda četnički Mandić Lama mora kriti šta se zapravo desilo u Tirani, a to je jedna velika izdaja srpskog naroda i Srbije, na koju će stranu rusku ili kosovsku pitanje je sad”, istakla je Marković.

Od, kako je rekla, diktatora Vučića ne smiju da prenose istinu da ne bi srpski narod vidio prevaru i obmanu.

“E, sad pitanje je koga je izdao, da li sopstveni narod i državu Srbiju ili je izvršio izdaju prema interesima Putina i Rusije ili je uradio oboje?! Pogledajte šta piše u deklaraciji iz Tirane i šta je potpisao Vučić pa presudite sami! Taj je čin agresije neprihvatljiv, flagrantno je kršenje međunarodnog prava uključujući i Povelju UN, kao i zločin protiv ukrajinskog naroda“, kao i,, Lideri su jedinstveno osudili da Rusija raspiše izbore na okupiranim teritorijama” – navedeno u prvoj tački deklaracije sa samita”, zaključila je Marković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve