Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Popović: Crna Gora konzistentna u stavu da Izrael ima pravo na samoodbranu

Potpredsjednica Skupštine Crne Gore na bilateralnom sastanku s predsjednicom Odbora za unaprjeđenje statusa žena i rodne ravnopravnosti Izraela, Pinom Tamano

Pridružujemo se svim porukama kojima se fokus stavlja na poštovanje međunarodnog humanitarnog prava, zakona ratovanja i postizanje održivog primirja, poručila je potpredsjednice Skupštine Crne Gore, Zdenke Popović, na današnjem bilateralnom sastanku s predsjednicom Odbora za unaprjeđenje statusa žena i rodne ravnopravnosti Izraela, Pinom Tamano.

Sastanak je održan u Davosu u okviru Svjetskog ekonomskog foruma.

“Crna Gora je konzistentna u svom stavu da Izrael ima pravo na samoodbranu, ali u okviru međunarodnog humanitarnog prava i zakona ratovanja”, istakla je Popović.

“Potvrđujem naše pravo na samoodbranu i zahvaljujem se na podršci u ovom teškom momentu”, saopštila je Tamano.

Ona je pohvalila napore i dostignuća Popović u oblasti rodne ravnopravnosti i pozvala je da sa Ženskim klubom posjeti Izrael kako bi se zajedno bavile ovim veom važnim pitanjem.

“U svakom ratu, djeca i žene sa obije strane su ugrožene, mi smo tu da pomognemo svakoj ženi i svakom djetetu da na našem primjeru pokažemo kako žene mogu da se slože i pomognu jedna drugoj”, zaključila je Popović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve