Subota, 11 Maja, 2024
Rubrika:

Ponovo izglasane izmjene tužilačkog zakona

Glasao je 41 poslanik, svi su bili za

Skupština je ponovo izlglasala Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o državnom tužilaštvu.

Glasao je 41 poslanik, svi su bili za.

Podsjetimo, predsjednik Crne Gore Milo Đukanović prethodno je vratio Skupštini na ponovno odlučivanje Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o Državnom tužilaštvu.

Poslanici Skupštine Crne Gore usvojili su 12. maja izmjene i dopune Zakona o Državnom tužilaštvu. Predstavnici vladajuće većine DF-a, Demokrata, Građanskog pokreta URA su, uprkos nepovoljnom mišljenju Venecijanske komisije, podržali izmjene ovog zakona. Za usvajanje izmjene i dopune Zakona o Državnom tužilaštvu glasali su svi poslanici vladajuće većine njih 41. Opozicija je tada bojkotovala glasanje.

Đukanović je odbio da potpiše taj akt i vratio ga Skupštini na ponovno odlučivanje. On je ocijenio da da je ovim zakonom ugrožen ustavno pravni sistem Crne Gore.

“Ustav predviđa podiljeni sistem vlasti, ali ne predviđa kontrolu nad sudskom vlasti, ruše se temeljni demokratski pricnipi ruši se partnerstvo sa EU”, rekao je ranije Đukanović.

Podsjetio je da je Venecijanska komisija u dva navrata jasno saopštila primjedbe na intenciju koju su nudila dva tužilačka zakona.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
MIRSAD
27.05.2021-12:42 12:42

Sastala se elita Srpski svet Srpska Vlada a kud ste krenuli znateli kukalali vam majka rascijepiste CG ka SRBI Bosnu i Hercegovinu !

Crnogorka
27.05.2021-12:49 12:49

Gos DJukanovic ako vam potpise znajte da je da ce bit najvisa bruka za CG I EU nikad vam ga nebi potpisala !!

Cicvara
27.05.2021-12:56 12:56

Sreca pa nam ne mozete nista a znate da bi sad 1000% izgubili na izborima i sve cevam se vratiti duplo vise kako radite ucin docek!