Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Politički dogovori o reformama, a ne oko podjele fotelja

''Raduje nas što je evidentiran progres u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala. Da bi mogli nastaviti dalje da ostvarujemo napredak u ovoj oblasti, i da bi građani osjetili efekte ovih rezultata, potrebno je hitno izglasavanje Tužilačkog savjeta''

Nalazi i preporuke iz Izvještaja Evropske komisije treba da služe kao mapa puta za dalje reforme u svim oblastima smatra Ana Novković Đurović, politička direktorka URE. Ona je saopštila da ta partija sa dužnom pažnjom analizira sve segmente ovog dokumenta.

“One oblasti u kojima je konstatovan ograničeni napredak ili izostanak napretka, kao što je oblast pravosuđa treba da budu prioritet daljeg djelovanja vlasti, ali i opozicije. Raduje nas što je evidentiran progres u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala. Da bi mogli nastaviti dalje da ostvarujemo napredak u ovoj oblasti, i da bi građani osjetili efekte ovih rezultata, potrebno je hitno izglasavanje Tužilačkog savjeta. U suprotnom, progres će ostati ograničenog dometa”, ukazuje Novaković Đurović.

Napominje da bez profesionalnih tužilaca i njihovog zakonitog postupanja, kao i reformi u pravosuđu, kriminalci će se i dalje slobodno šetati Crnom Gorom.

“Crna Gora ima šansu da bude sljedeća članica EU. Uz podršku preko 70 odsto građana za članstvo u EU, obaveza je svih političkih subjekata da svo djelovanje i energiju usmjere u tom pravcu”, dodaje Novaković Đurović.

“URA je svoje djelovanje uskladila sa evropskom agendom. Zato, integracija u EU mora ostati apsolutni prioritet ove Vlade i vladajuće većine, te svi politički dogovori treba da se postižu oko što bržeg ostvarivanja reformi u ovom pravcu, a ne oko podjele fotelja”, zaključuje u saopštenju politička direktorka Građanskog pokreta URA.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve