Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Rajova politička vakcina: Da li u CG danas stiže 2.000 ili 1918 vakcina?

U Crnu Goru će danas stići oko 2.000 doza vakcina, a ne bi iznenadilo da stigne i baš 1918 doza, jer sve što se događa posljednjih mjeseci podseća na taj najgori period crnogorske istorije. Da situacija poprimi razmjere apsurda potrudila se nova vlast koja sad likuje zbog najavljenog početka vakcinacije, a nedavno su odbili donacije od 110.000 vakcina.

Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić sinoć je prvi objavio da će u Crnu Goru stići oko 2.000 doza ruske vakcine Sputnik V. On je to saopštio nakon što je razgovarao sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Nekih dva sata nakon toga, oglasila se i ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović koje je ushićeno pokušala da “obavijesti javnost”, koja u te njene riječi teško da je povjerovala.

U svakom slučaju, Mandić je sinoć pokazao premijeru Zdravku Krivokapiću i ministarki zdravlja da su u tim političkim igrama debelo iza njega. Žalosno je što je Crna Gora dozvolila da se pitanje vakcina prebaci na politički teren i budu sredstvo pomoći DF za predstojeće lokalne izbore u Nikšiću.

Jelena Borovinić Bojović

Nakon 73 dana od formiranja Vlade, Crna Gora će dobiti prve doze vakcina i to ruskih Sputnik V čija upotreba u državama Evropske unije još nije u toj mjeri zaživjela. Svakako, manje je važno odakle potiče proizvođač cjepiva, samo da se konačno krene sa tom imunizacijom građana, pošto tu debelo kasnimo.

Način obezbjeđivanja vakcina na kraju ispao je više nego smiješan jer je sve dogovoreno telefonom između lidera jedne stranke i predsjednika druge države. Dakle, na taj način Mandić je u potpunosti poništio sve one bajke Borovinić Bojović o napornim “bilateralnim pregovorima” (ministarka je nedavno dala hit objašnjenje šta su bilateralni odnosi čemu se i dan danas svi smiju) sa brojnim partnerima.

Zdravko Krivokapić

Jednostavno, jedan poziv je riješio sve priče, a zanimljiva je reakcija i Vučića koji se odazvao na poziv Mandića čime je jasno poslao poruku Krivokapiću i njegovoj Vladi šta misli o njima. Bukvalno ih je ponizio. Odgovor neće dobiti kako bi to bilo očekivano od ozbiljne Vlade. A riječ ozbiljnost je, po svemu sudeći, imaginarna za aktuelnu Vladu.

Zahvalni kvazi-albanski četnik

Treba napomenuti da je i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović sinoć izrazio srdačnu zahvalnost Srbiji što će donirati vakcine Crnoj Gori, čime je u svom stilu ispoljio ogromnu dozu licemerja, arogancije i tendencije ka samoreklamiranju.

Podsjećamo, Abazović je prije samo nekoliko dana kazao na Javnom servisu da je vakcina svuda DRŽAVNI PROJEKAT i da vlada ugovara sa PROIZVOĐAČIMA i samo u Crnoj Gori može da se proda priča da je neko spreman individualno da da vakcine Crnoj Gori, a da nije spreman da ih da svojoj zemlji ili svojoj Vladi.

1918 vakcina

U Crnu Goru će danas stići oko 2.000 doza vakcina, a ne bi iznenadilo da stigne i baš 1918 doza, jer sve što se događa posljednjih mjeseci podsjeća na taj najgori period crnogorske istorije. Da situacija poprimi razmjere apsurda potrudila se nova vlast koja sad likuje zbog najavljenog početka vakcinacije, a nedavno su odbili donacije od 110.000 vakcina.

Treba podsjetiti da ovo nijesu prve diplomatske aktivnosti lidera Nova srpske demokratije i jednog od lidera DF-a Andrije Madnića.

On se krajem marta prošle godine obratio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću sa molbom “da u što kraćem roku uputi pomoć Crnoj Gori u borbi protiv koronavirusa”, “pomoć” je tada eskpresno stigla – Srbija je konfiskovala respiratore koje je Crna Gora naručila od švedskog proizvođača, kompanije Farmont.

D.G.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Neki
17.02.2021-10:15 10:15

..ja mislim da su te 2000 vakcina za popove SPC-a , jer otprilike toliko ih ima importovanih iz regiona..

Svjetčuda
17.02.2021-12:39 12:39

Očigledno narod OBOŽAVA šegačenje nove vlade sa njihovim zdravljem. Trpjeli ste one 30 godina pa možete i ove idućih 30. Hahahaha sprdnja.