Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Pokret Evropa sad: Cijenimo odgovoran potez Pravde za sve

Leposavić je ranije kazao da je zbog mogućnosti da Socijaldemokratska partija (SDP) na ponovljenim izborima ostvari parlamentarni status odlučio da povuče sve žalbe koje su predali Ustavnom sudu

Pokret Evropa sad saopštio je danas da cijeni odgovoran odnos liste “Pravda za sve” i njenog nosioca, Vladimira Leposavića, prema aktuelnom političkom momentu i pozdravlja njihovu odluku da povuku sve prigovore DIK-u i žalbe Ustavnom sudu.

Podsjećamo, Leposavić je ranije kazao da je zbog mogućnosti da Socijaldemokratska partija (SDP) na ponovljenim izborima ostvari parlamentarni status odlučio da povuče sve žalbe koje su predali Ustavnom sudu.

“Naime, nakon ponovljenih izbora na Cetinju je svakom dobronamjernom bilo jasno da je posrijedi svojevrsni izborni inženjering kojim se željela promijeniti izborna volja iskazana 11. juna i silu na sramotu u parlament ugurati politička partija koja prije mjesec dana nije prešla cenzus, čime bi se dodatno odložilo okončanje izbornog procesa, a samim tim produžio vijek nefunkcionalnim institucijama”, ocjenjuju iz Pokreta Evropa sad.

Smatraju da je odluka “Pravde za sve” korak u pravcu odblokiranja demokratskih procesa.

“Odluka “Pravde za sve”, stoga, predstavlja cjelishodan korak u pravcu odblokiranja demokratskih procesa u Crnoj Gori i važnu stepenicu u susret konstituisanju legitimnog, na izbornoj volji formiranog, saziva skupštine, a samim tim i nesmetanom formiranju nove vlade. Ovime se otvara prostor da ključne državne institucije konačno budu odblokirane”, poručuju iz PES-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve