Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

POGUBLJEN U BRISELU  Avantura Đoleta ”Marsovca” za šok zapadnih diplomata

Ministar diletant je prilkom posjete Briselu napravio prvoklasni diplomatski gaf odbijanjem da se sastane sa stalnim predstavnicima Crne Gore, da bi zatim pred ministrima NATO-a ogovarao premijera Zdravka Krivokapića, v.d. direktora ANB-a Dejana Vukšića, a čak je stigao da pomene ''ikonu'' crnogorskog isljedništva Lovćenskog Tajnovidca u ulozi glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića

Jedan od najvećih ”eksperata” u teokratsko-izdajničkoj vladi diletanata ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović  učestvovao je u utorak i srijedu na sastanku ministara vanjskih poslova NATO-a koji se održavao u sjedištu Alijanse u Briselu.

Ovaj prekaljeni diplomatski as koji je iz takozvanog trećeg diplomatskog ešalona sa mjesta vanredno unaprijeđenog drugog sekretara u ambasadi Crne Gore u Bukureštu došao na mjesto ministra vanjskih poslova, tokom dvodnevnog sastanka zaslužio je nadimak ”Đole Marsovac”. Jer, kako su kazali izvori portala Aktuelno, Radulović se tokom dvodnevnog boravka u Briselu ponašao ”kao da je pao s Marsa”.

Ministar diletant je prilkom posjete Briselu napravio prvoklasni diplomatski gaf odbijanjem da se sastane sa stalnim predstavnicima Crne Gore, da bi zatim pred ministrima NATO-a ogovarao premijera Zdravka Krivokapića, v.d. direktora ANB-a Dejana Vukšića, a čak je stigao da pomene ”ikonu” crnogorskog isljedništva Lovćenskog Tajnovidca u ulozi glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

URIN-a ekipa začudila briselske diplomate

Kako nam je rečeno od strane pouzdanih izvora, ministar ”ekspertčina” je prvo izbjegao da se sastane sa trojicom rezidencijalnih predstavnika Crne Gore u Briselu, da bi umjesto njih u delegaciju uvrstio ekipu koju mu je, po svemu sudeći, uvalio potpredsjednik vlade Dritan Abazović.

Tako je Đole Marsovac, više turistički nego poslovno, po Briselu  šetao URIN-e Filipa Adžića Abazovićevog savjetnika, Anu Rašović koja se, osim što je potpredsjednikova savjetnica, vodi kao njegova đevojka. Đoletovu ekipu upotpunio je suvlasnik lanca pekara ”Sicilija” Miodrag Laković, Abazovićev savjetnik za nacionalnu bezbjednost.

Dritan Abazović i Đorđe Radulović: ”Đokice brate, ti samo onako kako smo se dogovorili ja ti dajem ove moje da te prate”

”Sve ovo je bilo krajnje  čudno domaćinima u Briselu jer su prisustvovali nečemu što se ne sreće gotovo nikad u diplomatskoj praksi. Radulović  je došao sa ekipom koju mu je očigledno nametnuo potpredsjednik Vlade, a rezidencijalnim predstavnicima Crne Gore nije dao da prisustvuju sastancima sa ministrima zemalja članica NATO-a”, rekli su naši sagovornici.

Razvezao jezik

Razlog zbog kojeg Radulović nije želio da rezidencijalni ambasadori budu u njegovoj pratnji je, kako nam je rečeno, zbog toga što je za ambasadore NATO članica pripremio ”probrane komplimente” na račun visokih funkcionera vlasti u Crnoj Gori.

”U razgovorima sa zvaničnicima u Briselu je ogovarao v.d. šefa ANB-a Dejana Vukšića za kojeg je kazao  da je vezan za crkvu i Demokratski front, ali je takođe potencirao njegove veze sa kriminalnim miljeom, prije svega je naglašavao da je bio advokat jednog od crnogorskih klanova.  Takođe je  napadao i glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića koga je optužio da radi protiv interesa Crne Gore i da njime upravlja mafija”, rekli su naši izvori.

Prekaljeni diplomatksi as je najjaču municiju iz svog repertoara uvreda ostavio za premijera Zdravka Krivokapića, koji je prošao najgore.

”Radulović je brutalno ogovarao svog pretpostavljenog – premijera Krivokapića za koga je rekao da je maltene lud čovjek i da je po čitav dan pod intenzivnim dejstvom alkohola”, kazali su naši izvori dobro upućeni u briselsku avanturu ministra Radulovića.

I za kraj, Radulović od prevelike treme i straha da ne napravi lapsus ili ne ”izvali” neku glupost nije dao izjavu reporteru Javnog servisa koji ga je u Briselu čekao.

Uništio crnogorsku diplomatiju

Podsjetimo, ministar Đorđe Radulović u javnosti  je zbog svog neznanja, nesposobnosti, neiskustva koje maskira bahatim ponašanjem dobio nadimak ”Mali Đokica”, a na samom startu svog mandata je odlučio da pokuša da uništi, ili makar trajno obogalji crnogorsku diplomatiju.

Radulovićev zadatak u ovoj vladi je jednostavan – on je kao jedan od najneiskusnijih i najgorih kadrova, takozvanih svetosavskih spavača bivše vlasti, postavljen da bude marioneta u misiji uništenja crnogorske diplomatije, koji će potpisivati odluke, proglase i saopštenja bez postavljanja pitanja.

Stoga i ne čudi što je neiskusni ministar čim je nezasluženo zasjeo u fotelju kojoj ni izdaleka nije dorastao, pozvao sve šefove diplomatsko-konzularnih predstavništva Crne Gore, njih 38, na konsultacije u Podgoricu.

Mali Đokica, ili kako su ga prozvali nakon briselske avanture, Đole Marsovac, takođe se proslavio opozivom osam crnogorskih ambasadora.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

6 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
5. kolona
25.03.2021-17:35 17:35

Autori teksta napisaše da je Radulović došao ma mjesto ministra iz trećeg ešalona. Sa tim su ga uzdigli za više ešalona. Njegovo mjesto u MVP je 8-9 ešalona, a u suštini peti, kada je u pitanju “kolona”. Đoko Orlandić

Andjela
25.03.2021-19:21 19:21

Sto doceka Crna Gora, obrazim se crnio sto cine izdajice!

Sejo
25.03.2021-20:37 20:37

Ovo prestavlja CRNU GORU pih smrada sta ste dozivjeli Gradjani CG i kome dadoste glas ovijem bi trebalo zabranit ulazu CG IZDAJNICI i rade za SRPSKI SVET !

Hahahahaha
25.03.2021-22:06 22:06

Koja vucibatina je ta Dritanga. Zastiđe poštenog i hrabrog naroda. Fujjjjj

prekomorački
25.03.2021-23:33 23:33

iiiipp đokicee

Dusanka
26.03.2021-20:48 20:48

Naravno da se ne umiju snaci ni na domacem terenu, a ne u Briselu. Zar se bolje ocekivalo?