Ponedjeljak, 17 Juna, 2024
Rubrika:

Pogledajte kako se liderka SDP-a snašla u igranju video igrica

Liderka Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković, pokazala je da postoji i ona druga strana političara, daleko od kampanje, problema, ekonomskih, socijalnih i svih drugih tema.

Liderka Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković, pokazala je da postoji i ona druga strana političara, daleko od kampanje, problema, ekonomskih, socijalnih i svih drugih tema.

Po prvi put je sjela u gejmersku stolicu i pokazala da ne bježi od izazova.

“Svi vidimo politiku kao otuđenu profesiju koja stoji na suprotnoj strani od mladosti. Kao majka tinejdžerke osjećam da smo mi, njihovi roditelji otuđeni od njihovog svijeta, da ne razumijemo nove generacije i njihov način života.

Društvene mreže i čitav digitalni svijet je mjesto življenja mladih generacija, koji je za nas, njihove roditelje skoro potpuno nepoznat i nerazumljiv. Zato sam željela da bar na nekoliko minuta uđem u svijet gaiminga i cijelog tog virtuelnog života. Zahvaljujući našem poznatom gejmeru – jutjuberu (ako sam ovo dobro napisala) AdnanBro, omogućeno mi je da sjednem u gejmersku stolicu i za tastaturu”, rekla je Vuksanović Stanković.

Kako je kazala, odmah je nestao umor i sve je postalo vrhunsko uzbuđenje i razonoda.

“Odjednom sam ponovo imala 20 godina, bezbrižna i potpuno sigurna da mogu sve što poželim. Znate šta, mladost jeste bezbrižna i živi na način koji mi, njihovi roditelji teško možemo da razumijemo. Još gore je što smo mi izvan tog svijeta, a navodno kreiramo politike za mlade ljude.

Bilo je dovoljno sat vremena da razumijem koliko politika može biti jednostavna, kao igranje igrice. Sigurno je da mladi ljudi mogu pružiti povjerenje nama političarima kao što gejmer pruža povjerenje nekome ko prvi put sjeda za gejmersku tastaturu, ali samo ako razumijemo
njihov način života i ako sa njima komuniciramo kao sa nama ravnima. Jer mladi su vjerujte bolji i pametniji od nas”, maglasila je ona.

Riječi „mladi“ i „mladost“, kako je rekla liderska SDP-a. su dva najčešća termina koja se koriste u završnici izbornih kampanja.

“Ali te dvije riječi moraju biti aktuelne u društvu i nakon zatvaranja biračkih mjesta. Moje kolege često koriste rečenicu „država koja ima
mlade ljude ima i budućnost. Vrijeme je da mi, političarke i političari uzvratimo sa rečenicom „država koja ima budućnost ima i mlade ljude. P.s. Hvala AdnanBro za izuzetno iskustvo i uvođenje u novi i sjajan svijet igrica. Vjerujem da ćemo i posle izbora redovno igrati igrice”, zaključila je Vuksanović-Stanković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve