Četvrtak, 28 Septembra, 2023
Rubrika:

Podrška Đukanoviću iz Australije: Izađi i glasaj za sekularnu, multivjersku, civilizovanu i evropsku Crnu Goru

On je upitao da li će građani sada, kada su odškrinuli vrata civilizovanog svijeta dopustiti da se ta vrata zatvore, ili će izaći tog dana, prevazići lični i partijski animozitet, ljubomoru ili mržnju bilo prema Milu Đukanoviću, ili nekom pojedincu iz partije čiji je predsjednik i glasati za dobro Crne Gore

Bliži se još jedan u nizu značajnih izbornih dana za Crnu Goru. I svaki naredni biće na sličan način sudbonosan, obzirom da je Crna Gora vječna želja naših komšija. I uvijek će nam nad glavom visiti jedan Palikuća, saopštio je Predsjednik Uprave Crnogorske etničke zajednice Australije Mihailo Mandić. 

On je upitao da li će građani sada, kada su odškrinuli vrata civilizovanog svijeta dopustiti da se ta vrata zatvore, ili će izaći tog dana, prevazići lični i partijski animozitet, ljubomoru ili mržnju bilo prema Milu Đukanoviću, ili nekom pojedincu iz partije čiji je predsjednik i glasati za dobro Crne Gore.

“DPS je pravio greške za ovih 30 godina vladavine, ali su daleko više i pogubnije štete napravili izabranici crkve Srbije i srpskog vožda u samo dvije godine njihove vladavine. Imali smo državu koja je funkcionisala u pravnim okvirima, a ovo pravno nasilje, očitu anarhiju i siledzijstvo koje gledamo u skupštinskim i parlametarnim klupama prevazilazi najcrnji scenario kojeg smo mogli zamisliti”, kazao je Mandić.

Kako je naveo, u normalnim državama promjena vlasti je nešto što se podrazumijeva kao poželjno, ali to važi za države u kojima se vlade ne sastavljaju u crkvenim odajama i na kanabeu predsjednika tudje države.

“Zato apelujemo na sve građane Crne Gore koji žele da žive u sekularnoj državi u vjerskoj različitosti, a ne pod crkvenom dominacijom da ne propuste svoje pravo izlaska na ove izbore. Takvi će imati priliku da glasaju između Mila Đukanovića, koji je zakoračio u turbulentne političke vode u još uvijek neizgrađenim mladalačkim godinama i samo njegov dar da se u odskudnim momentima pravilno stavi interesima Crne Gore pa i kada je to bilo rizično po njegov život imali smo državu kojom smo se mogli ponositi”, istakao je Mandić.

On podsjeća da je, mudrom politikom Crna Gora obnovila svoju nezavisnost, postala 29. zemlja članica NATO alijanse, diplomatskom mrežom bila predstavljena na jednom reprezentativnom nivou, izgradila mnoge hotelske komplekse ravne najljepšima u Evropi, puteve i autoput koji su spojili ljepote sjevera i juga, a Air Montenegro je, kako je naveo, bio “naš izlaz u svijet”.

“Greške koje su napravljene, iz najbolje namjere i dobročinstva, prihvatanjem velikog broja gradjana iz država iz kojih su bježali od rata i koje smo domaćinski nahranili i udomili sada nam se obijaju o glavu, jer nam tako nahranjeni i finansijski obezbijedjeni svim silama rasturaju Crnu Goru”, ocjenjuje Predsjednik Uprave Crnogorske etničke zajednice Australije

On je upitao, moze li Crna Gora napraviti korak naprijed, a da ne uradi dva unazad. Imaju li pravo na ćutanje predstavnici drugih vjerskih zajednica kada crkva Srbije otvoreno poziva svoje vjernike da glasaju za favorita ratnoga zločinca?

“Crna Gora je naša zajednička država i u uslovima kada smo na raskrsnici puta u budućnost ili u srednji vijek dužnost je da se jasno opredijelimo. Oćemo li za predsjednika Vučića i crkvu Srbije ili Djukanovića pa ma koliko bili na njega ljuti iz bilo kojeg razloga – bilo što je preuzeo projekat Liberala, a preuzeo ga je u pravom momentu i znalački doveo skoro do kraja ili što je već duže na vlasti. I daleko brojnije države, pa i one koje su uzor vjernicima crkve Srbije, ne mogu da nadju zamjenu svom lideru pa zar treba da nas od pola miliona čudi ta činjenica”, ističe Mandić.

Zato, poručuje, ostavimo našu pizmu, zavist i ljubomoru – ugledajmo se na anticrnogorski blok koji se svo vrijeme hvataju za gušu, među kojima je palo toliko ružnih riječi i optužbi, ali kad je u pitanju zajednička stvar da se odbrane mekinje sa beogradskog korita – kao u transu padaju jedni drugima u zagrljaj.

“Posebno apelujemo na naše Srbe da naprave otklon od aktuelne pogubne srpske politike od koje pokušavaju da pobjegne većina srpskog naroda u samoj Srbiji i da svi zajedno budemo dio moderne i evropske Crne Gore”, poručuo je Mandić.

Zato zaključuje:

“Izađi i glasaj da se konačno prebrojimo koliko nas je za evropski, a koliko za crkveni put, izađi i ispuni svoju građansku dužnost, izađi i glasaj za Crnu Goru, nezavisnu, sekularnu, multivjersku i civilizovanu evropsku državu, izađi i zaokruži Mila Đukanovića za predsjednika. Da je vječna Crna Gora”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve