Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Završene blokade saobraćajnica širom CG: Parade rusofila pod maskom odbrane izborne volje, Mandić najavio i opstrukciju Skupštine

Nekada smo imali samo ulicu, a sada smo najjača parlamentarna grupacija i naš je čovjek predsjednik Skupštine. Iskoristićemo sve to, kazao je Mandić

Širom Crne Gore večeras su blokirane saobraćajnice u sklopu akcije “Blokadom protiv izdaje”, koju Demokratski front organizuje usljed nezadovoljstva povodom formiranja manjinske Vlade.

Na protestima su dominirale trobojke i poruke podrške Rusiji. Primjetno je i javno konzumiranje dvolitarskog piva, ali i ruske votke. Blokade su protekle bez incidenata.

FOTO Stevo Vasiljević
foto Tamara Klikovac

U Podgorici su bile blokirane saobraćajnice na Zlatici kod stadiona Koma, kružni tok u Zeti prema aerodromu i kružni tok prema Cetinju u Donjoj Gorici.

Andrija Mandić, lider Nove srpske demokratije, kao i predsjednik Pokreta za promjene pridružili su se protestu na Zlatici.

Andrija Mandić, lider Nove srpske demokratije, kao i predsjednik Pokreta za promjene pridružili su se protestu na Zlatici, foto Pobjeda

Mandić je kazao da je operacije blokade Crne Gore u potpunosti uspjela i da im se pridružilo više od 27.000 aktivista.

– Vidjeli ste da smo uložili veliku energiju i pokušavali da parlamenarnu većinu očuvamo. Odlučili smo da pozovemo građane da zaštite pobjedu. Ne bi bilo dobro da neko pomisli da pobjedu može da ukrade i odnese je Milu Đukanoviću, jer mi to necemo dozvoliti – rekao je Mandić uz poruku “da se ne igraju sa Crnom Gorom jer imaju još jednu veliku moć”.

– Strahinja Bulajić iskoristiće sve što mu stoji na raspolaganju da parlamentarna većina konstituiše novu vladu i neće dozvoliti DPS da ukrade našu pobjedu. Ako to pokušaju blokiraćemo i Skupštinu. Donijeli smo odluku da im predsjedavajući skupštine neće dati našu pobjedu – rekao je Mandić.

Kazao je da DF ima plan za svaku situaciju.

– Danas nam je mnogo lakše. Nekada smo imali samo ulicu, a sada smo najjača parlamentarna grupacija i naš je covjek predsjednik Skupštine. Iskoristićemo sve to – kazao je on.

Blokade su bile i na kružnom toku u Donjoj Gorici (Cetinjski put), na skretanju prema aerodromu i kod pasarele na Zlatici.

Pristalicama Demokratskog fronta u Donjoj Gorici pridružio se i funkcioner tog bloka, Jovan Jole Vučurović. Na skupu tom podgoričkom naselju čuju se i poruke “Nije ovo Montenegro već junačko srpsko leglo”.

Vučurović je kazao da su URA i DPS tražili da se održi sjednica na kojoj će biti izabran novi predsjednik Skupštine.

On je pozdravio “11.000 ljudi” koji su se “odazvali da brane čast Crne Gore”.

– Ne smije se dozvoliti da se DPS vrati na vlast, ona je antisrpski organizacija. Došli smo na vlast olovkom i nećemo dozvoliti da se Đukanović vrati na vlast. DF će biti tu da brani izbornu pobjedu – rekao je Vučurović.

Zlatica

Blokirana je bila i saobraćajnica na lokalitetu Rudeš u Beranama.

U Nikšiću je bio blokiran Bulevar 13. jula.

Pristalice DF-a u Nikšiću su skandirale “Uzeo si pare Dritane”, kao i Srbiji, Kosovu i Rusiji…

 

“>

Više saobraćajnica blokirano je i na primorju.

U Kotoru je blokiran kružni tok na krtoljskoj raskrsnici, na magistralnom putu Kotor-Tivat.

Okupljeni nose transparent “Blokadom protiv izdaje” i trobojke. Funkcioner kotorskog DF-a, Niko Klopan obratio se prisutnima.

– Braćo i sestre veoma sam srećan što smo se okupili u ovolikom broju večeras, preko 10000 funkcionera i aktivista DF-a trenutno blokira najvažnije putne pravce u CG kao upozorenje onima koji hoće da ukradu veliku narodnu pobjedu od 30.avgusta praveći dogovor sa DPS-om.

Poručujemo partnerima iz koalicije ZBCG da ne ulaze u nikakve dogovore i pregovore koji bi značili povratak DPS-a na vlast, jer je to izdaja svakog glasača koji nam je povjerio glas – kazao je Klopan.

foto Pobjeda, Ivana Komnenić

Pozvao je članice većine da se vrate dogovoru i poručio da sa DPS-om nije prihvatljiv nikakav dogovor.

– DF koji je bio targetiran od raznih subjekata aktuelne većine kao neprihvatljiv u nekim dogovorima, čak i prevaren eksperimentom ekspertske vlade je spreman da pređe preko toga i da sve uradi da dogovora dođe, tako da pozivamo sve da ostave sujete  i svađe iza nas i da krenemo naprijed, u zajednički dogovor bez DPS-a na zadovoljstvo naroda.

Blokada – Zeta
Blokada Cijevna

U Pljevljima građani su se okupili na mostu na Ćehotini na izlazu iz grada prema Đurđevića Tari.

Pljevlja
Bijelo Polje

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

12 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
B.Zekovic
24.02.2022-19:32 19:32

Bijedne kukavice, nistavila ljudska. Nijesu vi DPS i Milo Djukanovic protivnici. Protiv Vas je svako ko ima ista ljudsko i pametno u sebi. Vas, placeike okupatora Srbije ne voli cijela Crna Gora. Ubrzo cete to vidjet.

Dragutin
25.02.2022-05:34 05:34
Reply to  B.Zekovic

Cela CG ne voli vas nato fašiste i švercere…

Dragan
24.02.2022-19:51 19:51

Ruska podmukla desnicara fukara instalirala ruska agentura ima li drzave odje sto je ovo

Dragutin
25.02.2022-05:35 05:35
Reply to  Dragan

Vi ste nato fašisti i izdajnici..Nato pudlice !

Ivana
24.02.2022-19:53 19:53

Cetnicka ideologija koju sprovodi gangster putin patuljk koji ide da porobljaba manje narode on je neprijatelj civilizacije

Dragutin
25.02.2022-05:36 05:36
Reply to  Ivana

A ti si mi jaka civilizacija zasnovana na švercu cigareta i banana ? NATO faišisti kojima vladaju strane ambasade..

Bellarina
24.02.2022-22:57 22:57

Sram vas bilo..sram vas dovijeka bilo crna mrljo što će vas Crna Gora po tome i upamtiti! A nema većih izdajnika od vas..kako bar zeru ljudskosti nemate u ovom tužnom času posrnuća civilizacijskoga, muke i zla koja snaodi Ukrajinu vi da arlaučete i puljkate na isto..sram vas bilo!!! No ste vi to natempirali, znate vi što činite..

Backovic E.
25.02.2022-01:06 01:06

Samo se nadam da procrnogorske snage imaju jasan politicki obrazac djelovanja. Sada je potonja ura za strateski koncensus pricrnogorskih politickih snada. Sada braco ne treba dledati ni na crkvu ni na dzamiju, nasa je vjera montenegrizam-crnogorstvo!! Ovi agresivni klerofasisticki ludjaci osvest ce i drzavu i narod u provaliju. Sve procrnogorske snage pod jedan barjak,…..

Backovic E.
25.02.2022-01:06 01:06

Samo se nadam da procrnogorske snage imaju jasan politicki obrazac djelovanja. Sada je potonja ura za strateski koncensus pricrnogorskih politickih snada. Sada braco ne treba dledati ni na crkvu ni na dzamiju, nasa je vjera montenegrizam-crnogorstvo!! Ovi agresivni klerofasisticki ludjaci osvest ce i drzavu i narod u provaliju. Sve procrnogorske snage pod jedan barjak,…..

Goliotok
25.02.2022-04:13 04:13

Zna li ko kako se zove ova DRZAVA sta je ovo – opet dopustili STARIM CETNICKIM MUSTERIJAMA da nam ponovo pale i ruse CRNU GORU i ovijem dozvoliti da vladaju CG !!!!

Lea
25.02.2022-05:26 05:26

Blago svakoj zemlji koja ima ovakve junake, prica im je vrh, ne znam samo ko im ista vjeruje, ima li tolikih naivcina!

ZAGA
25.02.2022-10:12 10:12

Vucurovic izreče i ostade živ: DPS antisrpska partija! Pazi punjenog kokota, pa zar ovo nije pro crnogorska zemlja Crna Gora!?
Imaju svoga čoveka u Skupstini pa to valja iskoristiti!
Šljam od ljudi koji nisu ni ljudi!