Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Plenković odgovorio Vuksanoviću: Vlada na čijem sam čelu podržavaće hrvatsku zajednicu u Crnoj Gori

Plenković je kako se navodi, još jednom je čestitao Vuksanoviću na istorijskom rezultatu Hrvatske građanske inicijative koji je ostvarila na nedavnim parlamentarnim izborima kada je osvojila rekordan broj glasova

Predsjednik Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović razgovarao je s premijerom Republike Hrvatske Andrejom Plenkovićem.

“Oni su se susreli na otvaranju Hrvatskog doma u Subotici i tom prilikom u srdačnom i prijateljskom razgovoru razmijenili stavove oko aktualnih tema u Crnoj Gori”, saopšteno je uz HGI.

Plenković je kako se navodi, još jednom je čestitao Vuksanoviću na istorijskom rezultatu Hrvatske građanske inicijative koji je ostvarila na nedavnim parlamentarnim izborima kada je osvojila rekordan broj glasova.

“On je izrazio zadovoljstvo djelovanjem HGI-ja i poručio da će Vlada na čijem je čelu i dalje snažno podržavati hrvatsku zajednicu u Crnoj Gori, kao i samu Crnu Goru u njenom integracionom procesu prema Evropskoj uniji”, ističe se u saopštenju.

Dodaju je Vuksanović zahvalio Plenkoviću na državničkoj politici i zajedništvu što je snaga za malobrojnu zajednicu Hrvata u Crnoj Gori.

“On je takođe istakao važnost podrške Vlade Republike Hrvatske koja je kontinuirana, konkretna i nikad izraženija od kada je na njenom čelu Plenković hrvatskoj zajednici u Crnoj Gori. Potvrda toj činjenici je stalna komunikacija i česti susreti čelnika Hrvatske građanske inicijative i Hrvatskog nacionalnog vijeća s premijerom Hrvatske i njegovim ministrima”, zaključuje se u saopštenju HGI

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve