Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Plenković očekuje da Crna Gora vrati ”Jadran”

Na sajtu Vlade Hrvatske objavljeno je da je na sastanku ponovljeno i očekivanje Hrvatske vezano za vraćanje školskog broda ''Jadran''

Tokom jučerašnjeg sastanka predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića i premijera Hrvatske Andreja Plenkovića naglašeni su dobri odnosi Hrvatske i Crne Gore. Na sajtu Vlade Hrvatske objavljeno je da je na sastanku ponovljeno i očekivanje Hrvatske vezano za vraćanje školskog broda “Jadran”.

“Hrvatska će nastaviti pružati podršku Crnoj Gori u nastavku njenog integracijskog puta u Evropsku uniju”, kazao je Plenković tokom sastanka.

On je, istakao zadovoljstvo činjenicom da, nakon posljednjih izbora, Hrvati ponovno imaju svog predstavnika u Skupštini Crne Gore Adrijana Vuksanovića.

“Hrvatska će se i dalje dosljedno zalagati za prava i političku zastupljenost Hrvata u Crnoj Gori”, dodao je Plenković.

Na sajtu se navodi da vezano za otvorena pitanja, Plenković je ponovio očekivanja Hrvatske da se ona rješavaju u “dobrosusjedskom duhu i u skladu s međunarodnim pravom”.

“Ponovljeno je i očekivanje Hrvatske vezano za povrat školskog broda Jadran”, navedeno je na sajtu Vlade Hrvatske.

Plenković je, kako se još dodaje, izrazio i zadovoljstvo povećanjem robne razmjene te ukupnim ekonomskim odnosima između dvije države iskazavši spremnost za još “snažniju saradnju”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve