Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Plenković čestitao Abazoviću stupanje na dužnost premijera

Uz želju da dobrosusjedski odnosi dviju zemalja unaprijede stabilnost regiona

Premijer Hrvatske Andrej Plenković čestitao je Dritanu Abazoviću stupanje na funkciju predsjednika Vlade Crne Gore uz želju da dobrosusjedski odnosi dviju zemalja unaprijede stabilnost regiona.

“Povodom Vašeg izbora za predsjednika Vlade Crne Gore upućujem Vam u ime Vlade Republike Hrvatske i u svoje lično najiskrenije čestitke i najbolje želje za obnašanje Vaše nove dužnosti.

Uvjeren sam da će kvalitetni dobrosusjedski odnosi između Hrvatske i Crne Gore i dalje jačati, te da će naša saradnja unutar Sjeveroatlanskog saveza nastaviti pridonositi osiguravanju mira i stabilnosti u našem okruženju, što je posebno važno nakon što je Ruska Federacija agresijom na Ukrajinu ozbiljno narušila temelje evropske sigurnosti.

Jačajući stabilost, sigurnost i saradnju na prostoru jugoistočne Evrope osiguravamo uslove za nastavak reformi i usvajanje evropske pravne tekovine u okviru procesa pristupanja Evropskoj uniji, pri čemu će Hrvatska Crnoj Gori ostati pouzdan partner na čiju podršku možete računati.

Koristim ovu priiliku pozvati Vas u posjetu Hrvatskoj, kako bismo razmijenili mišljenja o najvažnijim političkim i ekonomskim temama, te razmotrili mogućnosti snaženja naših bilateralnih odnosa.

Uz iskrene želje za prosperitetom Vaše zemlje i svih njenih građanki i građana, izvolite primiti, gospodine predsjedniče Vlade, izraze mog osobitog poštovanja”, naveo je Plenković u čestitci.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve