Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

PLAČ ZA FOTELJOM Šaranović: Revanšistička Vlada razriješiće sve iz Demokrata, a ostaviti iz DF-a

Mitrović spada u red direktora čiji je rad žestoko osporavan tokom cijelog manadata, pa se današnji nastup Demokrata može protumačiti klasičnim plačom za funkcionerskom foteljom

Poslanik Demokrata Danilo Šaranović saopštio je danas da je aktuelna Vlada revanšistička, te da je ustanovila pravilo da razriješi sav kadar iz Demokrata, a ostavi iz DF-a.

On je to kazao na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj je tema bila smjena doktora Marka Mitrovića sa mjesta direktora nikšićke Opšte bolnice. Mitrović spada u red direktora čiji je rad žestoko osporavan tokom cijelog manadata, pa se današnji nastup Demokrata može protumačiti klasičnim plačom za funkcionerskom foteljom.

Kao razlog smjene Ministarstvo zdravlja navelo je propuste u radu dr Mitrovića. Mitrović je odbacio ove optužbe kao neosnovane i iznio podatke o unapređenju rada bolnice, za vrijeme svog mandata. Demokrate tvrde da je ovo još jedan revanšistički potez aktuelne Vlade Crne Gore.

Poslanik Demokratske Crne Gore Danilo Šaranović kazao je da je posljednja žrtva revanšizma URA- SNP Vlade, smijenjeni direktor nikšićke bolnice Marka Mitrovića i da će zbog toga pokrenuti sudski postupak.

On je danas novinarima rekao da je Mitrović iz medija saznao da je razriješen.

“Duže je bio žrtva hajke koju je vodio DPS, a nastavili su je URA i SNP”, istakao je Šaranović.

Govoreći o kadriranju Vlade, istakao je da se juče prešlo na viši nivo imenovanjem Artana Kurtija u ANB-u.

Istakao je da to nije radio ni bivši direktor ANB-a Dejan Peruničić.

“Revanšistička Vlada je ustanovila pravilo da će razriješiti sve iz Demokrata, a ostaviti iz DF-a”, rekao je Šaranović, navodeći da je tako bilo u EPCG, MUP-u, CGES-u…

Mitrović je kazao da je riječ o političkoj odmazdi.

Istakao je da je za godinu i pet mjeseci osnažen kadar bolnice, raspisano 17 specijalizacija, nabavljena nova oprema.

Mitrović je rekao da je izgovor da je razriješen zbog nepravilnosti, već da je to učinjeno zato sto je predsjednik nikšićkog odbora Demokrata.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
23.07.2022-13:56 13:56

Kad je uz vaš klimoglav vlada krivoga skidala direktore koji su jedine krivice bili što nijesu klapusali po litija onda ste slavili ne vodeći računa o ljudima…Zar je bitno da li je ili nije iz vaše partije već je bitno kakav je čovjek i direktor. Kad tu stepenicu preskočite onda će te moći se zvati demokrate…