Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Pisonero: Vjerujemo da će Crna Gora nastaviti da priprema projekte za njihovo potencijalno ponovno podnošenje

Premijer Dritan Abazović u utorak je rekao da priča o tome da Crna Gora nije uspjela da dobije novac za projekte od Evropske unije ''nekome odgovara iz političkih razloga''

Evropska komisija (EK) vjeruje da će Crna Gora nastaviti da priprema projekte za njihovo potencijalno ponovno podnošenje u narednim pozivima Investicionog okvira za Zapadni Balkan (WBIF), kazala je portparolka EK Ana Pisonero.

Premijer Dritan Abazović u utorak je rekao da priča o tome da Crna Gora nije uspjela da dobije novac za projekte od Evropske unije “nekome odgovara iz političkih razloga”.

Iz Ministarstva evropskih poslova kazali su da percepcija EK o nedovoljnoj spremnosti predloga projekata za finansiranje u okviru ovog poziva ne znači i propuštenu jednokratnu šansu za njihovo finansiranje, već dodatni period u okviru kojeg će se raditi na pripremi projektne dokumentacije i ostalih preduslova za početak sprovođenja projekata, kako bi oni bili spremni za finansiranje.

Pisonero je ponovila da je Crna Gora predala investicione projekte u oblastima energetike, životne sredine i saobraćaja.

Prema njenim riječima, WBIF je ocijenio da su ti investicioni projekti ili preuranjeni za finansiranje ili nepodobni za finansiranje.

“Vjerujemo da će Crna Gora nastaviti sa pripremom i sazrijevanjem tih investicionih predloga za potencijalno ponovno podnošenje u narednim pozivima WBIF-a”, kazala je Pisonero agenciji MINA.

Ona je rekla i da Crna Gora ima koristi od tri projekta tehničke pomoći od 3,5 miliona eura u okviru tog poziva za pripremu investicija u sektoru saobraćaja i energetike.

IzvorMina

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve