Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Petrović vlasti: Veliko istorijsko, ljudsko i moralno breme na vašim leđima, jeste li mu dorasli

Samo nekoliko dana prije današnje izjave Sekulovića i Brđanina potpredsjednik Vlade i šef svih službi bezbjednosti Dritan Abazović garantovao je u javnom obraćanju svim građanima/kama mir i bezbjednost povodom najavljenih događaja na Cetinju

Nakon današnjeg javnog priznanja ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića i direktora Uprave policije Zorana Brđanina da povodom najavljenog ustoličenja ne mogu garantovati sigurnost na Cetinju ni novinarima, ni građanima, ogoljenja je sva njihova nemoć i nesposobnost da svim građanima/kama Crne Gore obezbijede mir i bezbjednost u ovakvim teškim i izazovnim vremenima, kazala je Aida Petrović, aktivistkinja ženskog i mirovnog pokreta.

A, kako je istakla, samo nekoliko dana prije današnje izjave Sekulovića i Brđanina potpredsjednik Vlade i šef svih službi bezbjednosti Dritan Abazović garantovao je u javnom obraćanju svim građanima/kama mir i bezbjednost povodom najavljenih događaja na Cetinju.

“Gospodo Sekulović, Brđanin i Abazović ovakve kontradiktorne izjave upućuju na nekoordinisanu saradnju među vama ili svjesno dovođenje građana/ki u zabludu sa ciljem postizanja građanske nesigurnosti, zastrašivanja i osjećaja najveceg stepena lične i porodične ugroženosti. Nemate pravo na” igru” sa ljudskim emocijama i životima i opravdanim strepnjama, u enormno naraslim političkim i vjerskim tenzijama, narativima mržnje i neterpeljiviosti prema različitima ne rijetko “obojenih” fašističkim i klerofašističkim izjavama i prijetnjama prema različitima. Ako ne možete garantovati bezbjednost i slobodu svakom građaninu/ki Crne Gore, ako vam očuvanje mira nije zajednički imenitelj i civilizacijska i nacionalna vrijednost bez alternative, niste dorasli odgovornosti funkcija koje obavljate i znate što vam je činjeti – dajte ostavke”, poručuje Petrović.

Smatra da premijera Krivokapića očigledno ne interesuje sudbina građana/ke u ovim teškim vremenima za čitavu Crnu Goru.

“Ćuti nad svim što se dešava uljuljkan u svojim patetičnim i “srceparajucim” izjavama. Krivokapiću, jeste li svjesni svoje pogubne greške da postanete premijer a ne svešteno lice ?! Godinu dana slušam kao građanka Vašu priču o vjerskim emocijama i potrebama jednoga naroda jedne vjerske zajednice, jednoj crkvi! Godinu dana u prvi plan svih Vaših obraćanja javnosti i (ne)činjenja je Vaš duhovni i vjerujući narativ, veličanje retrogradnih politika koje su iznjedrile najveće presuđene ratne zločince u bliskoj istoriju na prostorima ex YU ! Od Vaših predizbornih obećanja o boljem životu građana/ki i poboljšanju socio ekonomske situacije nije ostalo ništa jer ste sada besmislena obećanja sveli na minimum ili ne postoje u Vašim javnim nastupima. Nad bezbjedonosnim prijetnjama i neizvjesnim mirom za sve građane/ke Crne Gore Vi “tihujete” i ignorišete sva eventualno loša buduća dešavanja! Je li Vas stid gospodine Krivokapiću sopstvenog ponašanja na funkciji premijera i da li imate svijest o odgovornosti zbog ćutanja u vremenima koja traže razboritost, mudro državnićko promišljanje i još mudrije odluke?”, pita Petrović.

A onda je zaključila.

“Sva odgovornost za buduća eventualno loša dešavanja povodom ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju padaju gospodo političari na vaš “račun”. Imate još vremena , simboličnih “5 min.” da donesete političke odluke za spas naroda od nasilja, nereda ili ne daj bože građanskoga rata! Veliko istorisko, ljudsko i moralno breme je gospodo političari na vašim “leđima” , koliko ste mu naredni pokazaće sati i dani pred nama”, zaključuje Petrović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve