Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Abazović: Država garantuje da će sve proteći mirno 5. septembra na Cetinju

Što se tiče najavljenih okupljanja, dodaje, država će preduzeti sve i državni organi su apsolutno spremni da garantuju ustavna prava svim građanima Crne Gore

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović kazao je, za TVCG, da država garantuje da će sve proteći mirno, 5. septembra na Cetinju, te da su državni organe apsolutno spremni da garantuju ustavna prava svim građanima Crne Gore.

Na sjednici Vijeća za nacionalnu bezbjednost danas je zaključeno da situacija u Crnoj Gori je redovna, stabilna i mirna.

Na pitanje, garantuje li država da će takva ostati nakon 5. septembra, Abazović kaže:

“Država garantuje da će sve proteći mirno u smislu da je Vijeće danas konstatovalo ono što se trenutno dešava u Crnoj Gori. Trenutno imamo možda, nemam trenutno podatke, možda i ukupno milion građana sa turistima, nikakvih vanrednih aktivnosti nema situacija je krajnje mirna i stabilna”.

Što se tiče najavljenih okupljanja, dodaje, država će preduzeti sve i državni organi su apsolutno spremni da garantuju ustavna prava svim građanima Crne Gore.

“Dakle, u kontekstu javnih okupljanja, oni koji žele da protestuju mogu da protestuju, ali na javan i miran način uz obavezu prijavljivanja skupa, što se do sad nije dešavalo, a sa druge strane ljudi motivisani religijskim slobodama mogu svoje obrede da obavljaju na način koji je bez restrikcija. To je obaveza države, a ja se nadam da će svi subjekti društva dati doprinos tome”, kazao je Abazovović gostujući u Dnevniku TVCG.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ha20
23.08.2021-22:02 22:02

Efendijo jadni da li si ti svjestan toga da cackas mecku tamo dje ne treba i kakve to posledice moze ima za tebe i tvoju politicku buducnost.

KLEMENTINA
23.08.2021-22:49 22:49

Kako neko ko ima AMNEZIJU može garantovati bezbjednost ako mu sad NEZNANAC nije ponudio 42 000 000.N E ZALIJEĆI SE MOMČE MOŽEŠ RAZBIT KOLjENA.

Krsto
24.08.2021-22:39 22:39

Kad Dritan Bazdovic kaze – da su državni organe apsolutno spremni da garantuju ustavna prava svim građanima Crne Gore…-
To znaci da su njegovi korumpirani policajci apsolutno spremni da PENDRECE I HAPSE NAROD ako im on i Krivi narede…
Znate li kako se u rjecniku ove po-cetnicke vlasti nazivaju batine? -ustavna prava svih gradjana
Niko ne smije da vas bije
osim Dritanove policije