Srijeda, 8 Maja, 2024
Rubrika:

Petrović: Napadom Rusije na Ukrajinu otpočeo civilizaciski sunovrat u 21.vijeku

Ona je ocijenila kako, krvavi ratni pir koji je Rusija otpočela nad suverenom državom Ukrajinom predstavlja bezbjedonosnu i mirovnu prijetnju za čitavu Evropu i Balkan

Napadom Rusije na Ukrajinu otpočeo je civilizaciski sunovrat i užas u 21 vijeku. Krvožedni psi rata, huškači, naredbodavci, izvršioci nasilja i ratnih strahota i zla na čelu sa diktatorom Putinom nemilice razaraju teritoriju i ubijaju ljude suverene države Ukrajine, saopštila je aktivistkinja mirovnog ženskog pokreta, Aida Petrović.

Ona je ocijenila kako, krvavi ratni pir koji je Rusija otpočela nad suverenom državom Ukrajinom predstavlja bezbjedonosnu i mirovnu prijetnju za čitavu Evropu i Balkan.

“Nije prvi put da Vladimir Putin pokazuje svoje imperijalističke namjere i umjesto mira,pregovora i demokratskih rješenja bira nasilje,dstabilizaciju i vojnu agresiju protiv suverene i nezavisne države Ukrajine”, kazala je Petrović.

Zato je potrebno, ocjenjuje Petrović, da čitav miroljubiv svijet javno, nedvosmisleno i jednoglasno osudi sav besmisao i destruktivnost pokrenute vojne agresije prema Ukrajini od strane ruskog oligarha Putina i njegovih vojnih i političkih istomišljenika i izvršioca ratnog zločina.

“Politički moćnici najačih zemalja svijeta bez odlaganja i što hitnije bez deklarativnih tirada i zaključaka koji nikome nisu od koristi trebaju povicu konkretne , hitne i neodložne političke poteze prema Putinu i osujetiti njegove dalje namjere u razbuktavanju rata i spriječavanju posljedica koje neminovno ratno nasilje ostavlja”, kazala je Petrović.

Ona je podsjetila da, kako to uvjek biva najveću cijenu ratnih dejstava i nasilja, ubijanja, progona, mučenja, gladi, siromaštva, bolesti platice civili a lična imovina i gradovi ce biti uništavani i ubijani.

“Mnogo ce majki biti zavijeno u crno, mnogo sestara neće dočekati zagrljaj brata a đeca oca, ako se hitno ne preduzmu radnje i mjere koje ce “slomiti” Putinovu nezaježljivu političku glad prema osvajanju tuđih državnih teritorija uz ratne trube koje za sobom ostavljaju smrt, pustoš, krv i suze”, navela je ona.

Prema njenim riječeima, bezumlje rata od koga jedinu korist imaju vojni i politički diktatori koji na kraju ipak potpisuju primirje “građeno” na životima hiljade i hiljade nedužnih stradalnika đece, starih, bolesnih, prognanih, uništenih i ubijenih porodica.

“Političku obijest Putina treba hino zaustaviti jer ratovi ne poznaju pobjedničku stranu, sve strane u ratnom konfliktu uvjek su gubitnici jer mir nema alternativu”, zaključila je Petrović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve