Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Petković u Trogiru: Mnogo toga spaja Boku i Dalmaciju

Gradonačelnik Trogira Ante Bilić zahvalio se gostima iz Tivta na dolasku

Predsjednik SO Tivat Andrija Petković boravi u Trogiru na poziv rukovodstva ovog grada sa kojim je Tivat 2011.godine potpisao Sporazum o partnerstvu i saradnji. U sklopu posjete upriličen je sastanak sa gradonačelnikom Trogira Antom Bilićem, predsjednikom Gradskog Vijeća Tonijem Zulimom i direktorom tamošnje turističke zajednice Marinom Pivetom. Sastanku je prisustvovala i sekretarka SO Tivat g-đa Ivana Aranđus, saopšteno je iz te opštine.

“Još jednom vam najsrdačnije zahvaljujem na upućenom pozivu, koji pokazuje želju i Trogira i Tivta da što tješnje sarađuju. Puno je toga što Boku i Dalmaciju povezuje, baš kao i naša dva grada. Prije svega turizam, jer je nesumljivo da od njega najviše očekujemo i biće nam korisna vaša iskustva i implementacija propisa EU u ovoj oblasti. Ono čemu takođe treba da se posvetimo u narednom periodu jeste kvalitetna kulturna saradnja. Eto, za početak bili bi počastvovani da jedna od trogirskih klapa po kojima je ovaj grad poznat održi koncert u Tivtu, a zatim i da naši muzički umjetnici ovdje pokažu šta znaju”,  rekao je Petković.

Gradonačelnik Trogira Ante Bilić zahvalio se gostima iz Tivta na dolasku.

“Apsolutno sam saglasan da saradnja između Tivta i Trogira mora da postoji i da su ovakvi susreti izvanredna prilika da razmjenimo iskustva. Mislim da obostrano imamo jedni drugima šta da ponudimo. Zbog toga je i organizovan ovaj, da ga tako nazovem širi susret, na kojem ste imali prilike da se upoznate i sa turističkom ponudom našeg grada, ali i sa našim kulturnim naslijeđem na koje smo jako ponosni. Očekujte uzvratnu posjetu u Boku Kotorsku i Tivat, kada ćemo još detaljnije precizirati načine saradnje”, istakao je Bilić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve