Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Pešić: CG ostaje posvećena transatlanskim vrijednostima

Crna Gora, kao i do sada, ostaje posvećena transatlantskim vrijednostima, poručio je generalni direktor Direktorata za politiku odbrane, general-major Rajko Pešić, na sastanku NATO političkih direktora koji se juče i danas održava u NATO sjedištu u Briselu

Nepredvidivost savremenih prijetnji potvrđuje važnost jedinstva svih saveznica NATO u nastojanjima da pruže pravovremen i adekvatan odgovor, bez obzira na prirodu i pravac djelovanja bezbjednosnih izazova. Crna Gora, kao i do sada, ostaje posvećena transatlantskim vrijednostima, poručio je generalni direktor Direktorata za politiku odbrane, general-major Rajko Pešić, na sastanku NATO političkih direktora koji se juče i danas održava u NATO sjedištu u Briselu.

Politički direktori su, uoči predstojećeg sastanka ministara odbrane članica NATO, razgovarali o daljem jačanju politike odbrane i odvraćanja.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, uzimajući u obzir smjernice donijete na NATO Samitu u junu ove godine, konstatovano je da saveznice treba da nastave da održavaju i razvijaju sposobnosti i kapacitete kako bi vjerodostojno sprovodile NATO politiku odbrane i odvraćanja.

Savez treba da pruži širok spektar mogućnosti prilagođavanja novim okolnostima i odgovori na postojeće multidimenzionalne prijetnje.

Pešić je istakao da saradnja sa EU treba da ostane u fokusu Alijanse kako bi se, kroz zajedničke aktivnosti, unaprijedilo partnerstvo dvije organizacije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve