Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

PES ZBCG-u: Ako dobijete funkcije BS vam je prihvatljiva, ako ne, onda su sateliti DPS

''Njihova uloga je bila da se minira i odugovlači proces formiranja Vlade, te da se Crna Gora nastavi baviti starim temama zbog kojih smo pri dnu evropske ljestvice po svim parametrima''

Milan Knežević i Andrija Mandić od samog početka nijesu imali namjeru da budu dio 44. Vlade Crne Gore. Njihova uloga je bila da se minira i odugovlači proces formiranja Vlade, te da se Crna Gora nastavi baviti starim temama zbog kojih smo pri dnu evropske ljestvice po svim parametrima, saopšteno je iz Pokreta Evropa sad!

”Priča o povratku DPS je jalova politička matrica koja je u funkciji starog prepucavanja koje je održavalo DPS i DF na političkoj površini pune tri decenije”, kazali su u PES.

Kako navode, lideri ZBCG pominju Vladu sa podrškom 56 poslanika, što znači, kažu, da računaju na podršku BS i ostalih partija manje brojnih naroda.

”Kako je BS prestala biti satelit DPS ako lideri ZBCG dobiju fotelje i u 44. Vlade, a koje već dijele sa partijom Ervina Ibrahimovića po dubinama 43. Vlade, gledamo upravo ovih dana. Podsjećamo da je DF nudio Bošnjačkoj stranci i cijelu Vladu 2016. godine, što znači da se etiketa “satelita DPS-a”, dijeli samo od slučaja do slučaja, odnosno učešća ZBCG-a u vlasti ”, ističu u PES-u.

Podsjećaju i na najavljene proteste “protiv izdaje kada se formirala Vlada Dritana Abazovića, koju je izglasao DPS, pa su se lideri DF-a brzo umirili kad su dobili funkcije po dubini.”

”Tada im nije smetao ni DPS, a kamoli Bošnjačka stranka”, zaključuju u ovoj partiji.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve