Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Perović: SDP ima plan da gradsku tvrđavu oživi tokom čitave godine

Gradska tvrđava je najstariji kulturno istorijski spomenik na području Nikšića i predstavlja simbol grada. Njena osnova nastala je još u IV vijeku, kao rimsko vojno utvrđenje. Vrijeme i osvajači ispisivali su istoriju na njenim zidinama, poručio je Radovan Perović, kandidat za odbornika, SDP-Srcem za Nikšić

Gradska tvrđava je najstariji kulturno istorijski spomenik na području Nikšića i predstavlja simbol grada. Njena osnova nastala je još u IV vijeku, kao rimsko vojno utvrđenje. Vrijeme i osvajači ispisivali su istoriju na njenim zidinama, poručio je Radovan Perović, kandidat za odbornika, SDP-Srcem za Nikšić.

“Ovo kulturno dobro od izuzetnog značaja, uprkos povremenim restauracijama, danas se nalazi u prilično lošem stanju. Zapušteno i nedovoljno kulturno i turistički valorizovano u odnosu na potencijale koje posjeduje”, navodi u saopštenju.

Perović navodi, da  Socijaldemokratska partija ima plan da gradsku tvrđavu oživi tokom čitave godine, a ne samo ljeti u vrijeme održavanja poznatog pop-rok festivala.

“Gradska tvrđava uz adekvatan sadržaj i predivan pogled na grad koji prirodno pruža treba da postane jedan od nezaobilaznih centara izletničkog turizma. Kao početni korak u tom pravcu neophodno je obezbjediti adekvatniji i kontrolisan pristup tvrđavi kako bi se spriječile vandalske aktivnosti koje su se često pod okriljem mraka od nedobronamjernih posjetilaca dešavale na samoj tvrđavi”, ističe on.

Nevjerovatna je i činjenica, dodaje Perović, da za tri decenije u Nikšiću nije riješen problem Doma Revolucije, ruine u centru grada koji je do sada progutao 17 života, većinom mladih.

“SDP će nakon preuzimanja vlasti 14. marta, umjesto praznih obećanja i namještenih konkursa o mogućim rješenjima preduzeti ozbiljne i stručne korake da se ovaj problem Doma revolucije ukloni ili privede namjeni i na taj način ukloni opasnost koja permanentno prijeti svim našim sugrađanima posebno djeci”, zaključuje u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve