Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Perović: Izjava Milatovića, ako je tačna, zaslužuje najoštriju osudu i automatsku ostavku

Perović je kazao da takva izjava, ako je tačna, zaslužuje najoštriju moguću osudu i automatsku ostavku dotičnog ministra, utoliko prije što dolazi od jednog rukopisa i vokabulara koji nije nepoznat u manifestovanju srpskog fašizma još od ranih 90-ih godina prošlog vijeka

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović je navodno u noći između 4. i 5. septembra dok su trajali protesti na Cetinju, kazao da je, zarad ustoličenja mitropolita Joanikija, prihvatljivo žrtvovati živote deset Crnogoraca.

Premijer Zdravko Krivokapić je na pres konferenciji demantovao tu informaciju.

Prema saznanjima Antene M, to pitanje je postavljeno i šefu ANB-a, Dejanu Vukšiću u takozvanoj gluvoj sobi i on je takođe negirao da je Milatović to kazao. Međutim, više izvora Antene M, a očito i drugih medija, svjedoče da je Milatović izgovorio spornu rečenicu.

Predsjednika crnogorskog PEN-a Milenka Perovića, pitali smo šta je, prema njegovom mišljenju, potrebno uraditi da bi ovo pitanje dobilo tačan i pouzdan odgovor.

On je kazao za Antenu M da takva izjava, ako je tačna, zaslužuje najoštriju moguću osudu i automatsku ostavku dotičnog ministra, utoliko prije što dolazi od jednog rukopisa i vokabulara koji nije nepoznat u manifestovanju srpskog fašizma još od ranih 90-ih godina prošlog vijeka.

„Ta izjava neodoljivo podsjeća na izjavu Biljane Plavšić koja je pred početak rata u BiH izjavila, sa sličnom kombinatorikom i računicom, da nije od posebnog značaja koliko će Srba u Bosni da pogine, da bi se ostvarila velika Srbija, te da tako veliki „plemeniti“ cilj zaslužuje takvu žrtvu“, podsjetio je Perović.

Izjava Milatovića, kako smatra, potpuno korespondira izjavi Plavšić.

Ona je, kako je podsjetio Perović, zbog takvih izjava završila u Haškom tribunalu i odležala vrlo pristojan broj godina zbog svog zločinačkog rada.

Perović smatra da nije nikakav problem da se od izvora iz koga je protekla informacija, traži kredibilnost informacije.

„Ukoliko je ta izjava uslijedila, i desila se, onda nije teško dokazati. Onaj ko tvrdi da se ona desila, da da i odgovarajuće dokaze. U današnje vrijeme to nije teško. U vrijeme elektronskog društva, sve ostaje zapamćeno i zabilježeno, ako je to rečeno, onda to nije teško ni otkriti“, zaključuje Perović.

Za komentar pitali smo i slikara Rajka Todorovića Todora. On smatra da se to graniči sa nekim bezumljem koje je zasnovano na idiotluk.

“Ja nikome od njih tu ne vjerujem, oni su svi lažovi. Jednog lijepog dana, ti ljudi moraju “sjesti” na optužnicu, jer oni su udruženi u jedan zločinački poduhvat koji sebe naziva Vladom. Njihova osnovna ideja i strategija se svode na uništenje i poniženje Crne Gore i Crnogoraca, tako da to liči na jednu vrstu pravoslavnog isila. Ali ja vjerujem da će kad tad za to odgovarati. I za pljačku Crne Gore, oni su opljačkali 54 kvadratna kilometra Crnogorske teritorije i dali drugoj državi, 75 manastira i oko 650 crkava, to čini nekih 50 do 60 odsto Crnogorskog kulturnog blaga”, kaže Todorović.

On dodaje da ga od njih ništa na svijetu ne može iznenaditi, nikada, kaže, nije bio član neke partije, ali smatra da se gora vlasti nije pojavila, niti će se ikada pojaviti u Crnoj Gori.

IzvorantenaM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tihana
23.11.2021-11:01 11:01

Monstrum. Doći će dan kad neće moći da se vrati u CG nikad.

Cico
23.11.2021-12:15 12:15

Sad si dosao pameti ka da im je to prvina sta bi uradili CRNOGORCIMA da ih zapane nego i sam si krivac za sve zaigrao si u kolo sa ABAZOVICEM nijesi stijo sa svojim narodom a znao si sve !