Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Pepđonović: Bar će postati glavna destinacija za aktivni turizam

''Prirodna bogatstva i potencijal se moraju valorizovati na pravi način, a upravo mi za to imamo prave projekte i ideje''

Grad Bar, sa svojim potencijalima koje prepoznajemo, mora postati glavna destinacija za aktivni turizam u našoj državi. Prirodna bogatstva i potencijal se moraju valorizovati na pravi način, a upravo mi za to imamo prave projekte i ideje, saopštio je kandidat za odbornika sa liste “Novo vrijeme za Bar”, Darko Pepđonović.

On je kazao da je, za poboljšanje ponude, jedna od aktivnosti i postavljanje info-led panela, koji će turistima davati sve informacije vezane za ponudu: hotelski smještaj, ponude restorana, kafe barova, turističko-kulturološku ponudu, aktivnosti vezane za prirodu (pješačenje, planinarenje, kanjoning, kajaking, rentiranje električnih trotineta, vožnje čamcima, Jeep Ture).

“Ovo će, takođe, davaocima usluga obezbijediti bolju reklamu i pozicioniranje na tržištu. Info led paneli su ideja koja će omogućiti gostu da se na što bolji način upozna sa ponudama u našem gradu. Pomoću skeniranog QR koda, uz pomoć pametnog telefona moći će se preuzeti aplikacija i dobiti svi potrebni podaci koji su turistima potrebni za aktivnosti kojima žele da se bave”, rekao je Pepđonović

On je rekao da Socijaldemokrate žele da planinske masive, kroz razne projetke, približe što većem broju građana i turista.

“Izgradnjom izletničkih lokacija, postavljanjem potrebne infrastrukture, izgradnjom avanturističkog parka, građani će dobiti uređeni prostor za boravak i uživanje u prirodi. Turističku sezonu u Baru produžićemo sa 2 do 3 mjeseca na cijelu godinu”, saopštio je Pepđonović.

On je dodao i da je potrebno odraditi pošumljavanje požarom zahvaćenih površina, obnoviti šumski fond kao zalog za budućnost sve djece u Baru.

“Organizovaćemo razne aktivnosti i manifestacije (dječije radionice, igre u prirodi), sa ciljem da djeci što više objasnimo i pokažemo koliko je bitno da borave na otvorenim prostorima, u prirodi, šumi…”, rekao je Pepđonović.

On je kazao da će Socijaldemokrate pomoći malim i srednjim preduzećima koja se bave turizmom, porodičnim gazdinstvima, kampovima.

“Ovo ćemo uraditi putem olakšica u nabavci opreme, promovisanju ovih preduzeća i tako što ćemo naći način da ih umrežimo i povežemo kako bismo produžili boravak gostiju, ne samo u opštini Bar, već i u cijeloj državi”, zaključio je Pepđonović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve