Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Pažin: Medenici na teret stavljaju ono što je bila nadležnost Sudskog savjeta

Specijalno tužilaštvo pokrenulo je istragu protiv Medenice nakon što je dobilo anonimnu prijavu da je zloupotrijebila službeni položaj jer, navodno, nije stopirala isplate ličnih dohodaka sudiji Milosavu Zekiću po prestanku funkcije.

Nije mi jasno zašto bivšoj predsjednici Vrhovnog suda Vesni Medenici stavljaju na teret nešto što nije bila njena nadležnost, već Sudskog savjeta, kazao je nekadašnji ministar pravde Zoran Pažin koji je danas pred Specijalnim državnim tužilaštvom saslušan u svojstvu svjedoka povodom predmeta koji je formiran na osnovu anonimne prijave protiv Medenice.

Specijalno tužilaštvo pokrenulo je istragu protiv Medenice nakon što je dobilo anonimnu prijavu da je zloupotrijebila službeni položaj jer, navodno, nije stopirala isplate ličnih dohodaka sudiji Milosavu Zekiću po prestanku funkcije.

Medenica je i danas prisustvovačla saslušanju u SDT-u uz pratnju advokata Zdravka Begovića.

Pažin je, nakon saslušanja, kazao novinarima da je u Tužilaštvu saopštio da je na sjednici Sudskog savjeta saznao da se protiv sudije Zekića iz Rožaja vodio krivični postupak i da je naknadno i pravosnažno osuđen za krivično djelo koje ga čini nedostojnim za vršenja sudijske funkcije.

O tome ih je, kako je rekao, informisala predsjednica Sudskog savjeta.

“U raspravi koja se tim povodom povela zauzeo sam pravni stav da ne treba prihvatiti ostavku sudije Zekića koju je podnio, već da treba biti razriješen jer je prethodno utvrđeno da je izvršio kirivčno djelo koje ga čini nedostojnim za vršenje sudijske funkcije. Većina članova Sudskog savjeta bila je drugačijeg mišljenja, što je njihovo legitimno pravo, s obzirom na to da se radi o kolektivnom organu. Nakon toga zauzet je stav kakav je zauzet. U svakom slučaju, nije mi jasno zašto se ovo stavlja na teret predsjednici Vrhovnog suda, niti je tada bila nadležna za to pitanje, niti je danas predsjednik Vrhovnog suda nadležan za to pitanje, već se radi isključivo o nadležnosti Sudskog savjeta”, istakao je Pažin.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
14.12.2023-12:38 12:38

Zamislite neko anonimno..prijavljuje Gospodju Medenicu..zato je bez ikakvih dokaza bila u Zatvor..Po mom misljenju..svak bi mogao da sud nazove..i da nekog uhapse–bez dokaza..za mene teski kriminal..Gospodja Medenica treba da od ovog Suda i od onih sto su je poslali u zatvor…da trazi milionsku ostetu..Ovo je nevidjeno..To je bilo vrijeme..Dritana..i Zdravka..