Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Pavićević: Relaksirani premijer zaćutao, šta još treba da nam se dogodi kako bi on i Adžić podnijeli ostavke?

Nema ga, kaže on, da sa smješkom raširi ruke i poruči građanima da ''budu relaksirani, niti da ponovi da je bezbjednosna situacija u državi nikad bolja''

Izgleda da je premijer Dritan Abazović konačno na tragu da razumije sopstvenu i odgovornost svoje Vlade u tehničkom mandatu. Zaćutao je od jučerašnjeg tragičnog događaja u Osnovnom sudu, poručio je član Izvršnog odbora DPS Crne Gore Aleksandar Pavićević.

Nema ga, kaže on, da sa smješkom raširi ruke i poruči građanima da ”budu relaksirani, niti da ponovi da je bezbjednosna situacija u državi nikad bolja”.

Šta još u ovoj državi treba da se dogodi, pita on, kako bi Abazović i Filip Adžić “podnijeli ostavke”?

“Dok uzurpiraju funkcije duže od pola godine, stanje je sve gore i gore. Razumljivo je zašto Abazović ćuti ako je tačno da je ljetos za veoma kratko vrijeme u dva navrata ignorisao upozorenja Agencije za nacionalnu bezbjednost o zabrinjavajuće lošem nivou zaštite u državnim institucijama. Podsjetimo, to je ona ANB koju je Abazović podrivao, smijenivši na kraju vršioca dužnosti njenog direktora, koji je – kako se ispostavilo – proročanski pokušao da skrene pažnju na probleme bezbjednosti naših institucija”, saopštio je Pavićević.

Umjesto da objektivno sagleda potencijalnu prijetnju, navodi on, Abazović je i prekjuče demonstrirao potpuno “ignorisanje problema”, kako kaže,  “govoreći o – relaksiranosti, nehajno poručujući da su to maltene dječji nestašluci”.

“Samo što su se ovoga puta djeca iz Češke obrela u Crnoj Gori. Kada se dogodi katastrofa poput one avgustovske na Cetinju, ali i kada se pokaže koliko je naš sistem ranjiv – kao u slučaju hakerskog napada od kojeg se još nije sasvim oporavio, svjedočili smo pokušajima relativizacije, zamjene teza, optužbe na račun ranije vlasti, ali nikad ništa o njihovoj odgovornosti”, dodao je.

Funkcioner DPS-a poručuje da “ovog puta to ne prolazi”.

“Svaki pokušaj relativizacije problema i opstanka u foteljama predstavljao bi ponižavanje inteligencije građana koji se s punim pravom pitaju da li su više sigurni kada izađu na ulicu. Vjerujemo da će Abazović ovoga puta smijeniti Adžića, utoliko prije što je on funkcioner partije čiji je predsjednik, i da će sam ponuditi ostavku. Biće to test njegove političke, pa ako hoćete i ljudske zrelosti”, zaključio je Pavićević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
05.03.2023-10:48 10:48

Naši stari su za one sa pomanjkanjemn stida rekli ,,lako im je iźest govno no neka iźedu krš ako im basta”